-3 Parça kuzu veya tavuk eti
-3 - 4 Adet patates (Bulunabiliyorsa, Kıbrıs Patatesi tabii ki)
-1 Adet iri soğan
-1.5 Çorba kaşığı domates salçası
-3-4 Çorba kaşığı zeytinyağı
-1/2 Çay kaşığı karabiber
-1/3 Çay kaşığı tarçın
-2 adet defne yaprağı (Evde varsa çok yakışır)
-Tuz
Hazırlanışı
-Patatesleri yıkayıp ayıklayalım. Tekrar yıkayalım ve 2 cm derinliğinde çizelim. Patatesler çok büyük ise ikiye bölelim.
-Etleri ve patatesleri tepsiye alalım
-Soğanı halkalar halinde doğrayıp tepsiye yayalım
-Defne yapraklarını yerleştirelim
-2-3 Su bardağı suda salçayı açalım ve tepsideki malzemenin üzerine gezdirelim
-Tuz ve baharatlarımızı serpelim
-En son yağı, et ve patateslerin üzerine gezdirip, fırında orta dereceli bir ısıda pişirelim. Yavaş yavaş pişmesi lezzetine lezzet katacaktır.
Fırın patates bol limonlu, yeşil bir salata ve kereviz turşusu ile çok yakışır. Afiyet olsun.
En sevdiğim yemek. Her haftasonu yaparım.
YanıtlaSilAfiyetle rolsun.
Sil