Bakmayın şekersiz olduğuna, bu lezzet, vazgeçilmeziniz olacak, tadına bayılacaksınız. Uzun süre buzdolabında saklayabilir, tatlı krizlerinde, çayın, kahvenin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Sağlığına, kilosuna dikkat edenler, haydi iş başına.
-200gr Yulaf
-100 gr Çekirdeği alınmış hurma (10 adet)
-40 gr Kuru üzüm
-1 Çorba kaşığı kakao
-1/2 Çay kaşığı tuz
-1/2 Çay kaşığı tarçın
-1 Mandalina veya portakalın suyu
Bulamak için Hindistan cevizi
Hazırlanışı
-Yulafı un haline gelinceye kadar robotta çekelim
-Üzümleri yıkayıp suyunu süzelim
-Yulaf hurma üzüm kakao tarçın ve tuzu birleştirip robotta çekelim
-Yumuşak bir hamur kıvamı alıncaya kadar portakal/mandalina suyunu ekleyelim ve robotta çekmeye devam edelim
-Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde topçuklar alıp Hindistan cevizine bulayalım. Ara öğünlerimizde kahvenin çayın yanına iyi gider. Afiyet olsun.
Hayatımda okuduğum en harika tarif ve tadını tahmin edebiliyorum arzu edilirse ceviz de konabilir herhalde değerli lezzet ustası teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler afiyetler
Katkı ve desteğinize çok teşekkür ederim. Ceviz, badem, fındık neyi yakıştırıyorsanız olur elbette. Sağlıkla, sevgiyle kalın.
Sil
YanıtlaSilAşk tadında bir tarif oldu bu tarifiniz tamda bugün sevgi gününde.En kısa zamanda yapacağım.Paylaşımınız için teşekkürler.
Ne güzel ifade ettiniz. Teşekkürler.
YanıtlaSilEllerine saglik yine saglikli bir tarif.Buket Hizli
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
Sil