14 Şubat 2021 Pazar

Yulaflı Tombik (Şekersiz)

Bakmayın şekersiz olduğuna, bu lezzet, vazgeçilmeziniz olacak, tadına bayılacaksınız. Uzun süre buzdolabında saklayabilir, tatlı krizlerinde, çayın, kahvenin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Sağlığına, kilosuna  dikkat edenler, haydi iş başına. 


Malzemeler (12 adet için)

-200gr Yulaf

-100 gr Çekirdeği alınmış hurma (10 adet)

-40 gr Kuru üzüm

-1 Çorba kaşığı kakao

-1/2 Çay kaşığı tuz

-1/2 Çay kaşığı tarçın

-1 Mandalina veya portakalın suyu

Bulamak için Hindistan cevizi
 

Hazırlanışı

-Yulafı un haline gelinceye kadar robotta çekelim

-Üzümleri yıkayıp suyunu süzelim

-Yulaf hurma üzüm kakao  tarçın ve tuzu birleştirip robotta çekelim

-Yumuşak bir hamur kıvamı alıncaya kadar portakal/mandalina suyunu ekleyelim ve robotta çekmeye devam edelim

-Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde topçuklar alıp Hindistan cevizine bulayalım. Ara öğünlerimizde kahvenin çayın yanına iyi gider. Afiyet olsun.


6 yorum:

  1. Hayatımda okuduğum en harika tarif ve tadını tahmin edebiliyorum arzu edilirse ceviz de konabilir herhalde değerli lezzet ustası teşekkürler.
    Sevgiler afiyetler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkı ve desteğinize çok teşekkür ederim. Ceviz, badem, fındık neyi yakıştırıyorsanız olur elbette. Sağlıkla, sevgiyle kalın.

      Sil

  2. Aşk tadında bir tarif oldu bu tarifiniz tamda bugün sevgi gününde.En kısa zamanda yapacağım.Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel ifade ettiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik yine saglikli bir tarif.Buket Hizli

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.