5 Şubat 2021 Cuma

Fırın Patates (KIBRIS)

Eğitim için yurtdışına yolladığı kızının, geleneksel yemeğimiz "Fırın Patates" tarifi istemesi üzerine, bir arkadaşım, bloğumu adres vermiş. Nevar ki, bu güne kadar yayınlamamış olduğumdan, kızımız tarifi bulamamış.  
Böyle durumlar karşısında, bu tarifin eksikliği bir daha hissedilmesin istedim. Son derece basit olabilir ama, bazen bakmak, görmek, danışmak istersin ya, işte öyle birşey.

Malzemeler

-3 Parça kuzu veya tavuk eti

-3 - 4 Adet  patates (Bulunabiliyorsa, Kıbrıs Patatesi tabii ki)

-1 Adet iri soğan

-1.5 Çorba kaşığı domates salçası

-3-4 Çorba kaşığı zeytinyağı

-1/2 Çay kaşığı karabiber

-1/3 Çay kaşığı tarçın

-2 adet defne yaprağı (Evde varsa çok yakışır)

-Tuz

Hazırlanışı

-Patatesleri yıkayıp ayıklayalım. Tekrar yıkayalım ve 2 cm derinliğinde çizelim. Patatesler çok büyük ise ikiye bölelim.

-Etleri ve patatesleri tepsiye alalım

-Soğanı halkalar halinde doğrayıp tepsiye yayalım

-Defne yapraklarını yerleştirelim

-2-3 Su bardağı suda salçayı açalım ve tepsideki malzemenin üzerine gezdirelim

-Tuz ve baharatlarımızı serpelim

-En son yağı, et ve patateslerin üzerine gezdirip, fırında orta dereceli bir ısıda pişirelim. Yavaş yavaş pişmesi lezzetine lezzet katacaktır.

Fırın patates bol limonlu, yeşil  bir salata ve kereviz turşusu ile çok yakışır. Afiyet olsun.

2 yorum:

Katkınız için teşekkür ederim.