Malzemeler
2 Adet limon
1 Su bardağı şeker
1/2 Su bardağı su
Hazırlanışı
-Limonları güzelce yıkayıp kurulayalım
-Limonlarımızı, beyaz kısımlarını almamaya çalışarak, kabuklarından ayıralım. İncecik ayıklayalım.
-Kabukları bir çorba tabağına alalım.
-Ayıkladığımız limonları beyaz kısımlarından ayırıp dilimleyelim.
-Limon dilimlerini birkaç parçaya bölüp üzerlerine şekeri dökerek, suyunun çıkması için bekletelim.
-Bu arada şekerde beklettiğimiz limon dilimleri suyunu salmış olmalıdır. Karıştırıp suyunu ekleyerek kaynatalım.
-Kaynama işlemi başladığında, kaynar suda bekletip süzdüğümüz limon kabuklarını da şekerli karışıma ekleyelim.
-15-20 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp altını kapatalım.
-Ilınmasını bekleyip tekrar kaynatalım. Burada amaç kıvama gelmesini sağlamaktır.
-Kıvamını almış olan reçelimizi blenderden çekelim ve bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Reçelimiz hazırdır afiyet olsun. (Blenderden çekme işlemi isteğe bağlıdır tanecikli seviyorsanız yapmayabilirsiniz)
Güzel bir tarif.limonun da bol olduğu dönemde yapılacak bir alternatif çeşidi. Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilLimon reçeli hiç yapmamıştım. Deneycem.
YanıtlaSil