6 Ekim 2017 Cuma

Yoğrulmayan Ekmek

Bu tarif yemek işlerine çok zaman ayırmak istemeyenlere gelsin... Sağlıklı beslenmenin yolu herkese açıktır.

Malzemeler
-3 Su bardağı tam buğday unu veya beyaz un (karışık da kullanabilirsiniz)
-1.5 Su bardağı su
-1/4 Çay kaşığı herhangi bir  maya
-1 Tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
-Cam bir kaba bütün malzemeyi alıp bir  araya  gelene kadar karıştırın. Üzerini örterek 12 saat mayalanması için bekletin.
-Mayalanma süreci sonunda unlu bir zemine döküp üzerini de unlayıp dörde katlayın. 2 saat üzeri örtülü bir şekilde bekletin.
-2 Saatin sonunda hamurumuzu  kat yerleri altta kalacak şekilde kapaklı bir fırın kabına koyun.
-200 derece fırında 30 dakika kapaklı 15 dakika da kapağı açık pişirin. Zahmetsiz, yoğurmadan istediğiniz unu kullanarak ekmek yapmak da mümkün. Afiyet olsun.

Not: Maya olarak herhangi bir marka instant kuru maya kullanabilirsiniz. Tuzu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor güzel bir tarif üstelik pratik en erken bir zamanda ekmek tarifinizi deneyeceğim 😋😋

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Bu ekmeği yapmak gerçekten çok kolaydır. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi denedim, şu anda hamurum dinleniyor. Yıllar önce bu tarife uygun bir tarif denemiştim çok sevmiştik fakat tarifimi kaybetmiştir.sizin blok bizim damak tadına ve en önemlisi butcemize çok uygun iyi ki sizin blogunuzu tanışmışım.(Emel)

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.