Ağızda dağılan yumuşacık bir poğaca. Denemeye değer.
Hamur için Malzemeler 1 Şişe oda ısısında maden suyu 1 Su bardağı yoğurt 1/2 Su bardağı zeytin yağı 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Çorba kaşığı nane (Evet dostlar naneyi hamura ekliyoruz) 1 çay kaşığı karabiber Un
İç Malzeme Hellim Rendesi 1 Yumurtanın beyazı
Üzerine Yumurta sarısı Susam
Hazırlanışı Oda ısısındaki, maden suyu, zeytinyağı, yoğurt ve baharatları birlikte karıştıralım.
Yumuşak bir hamur oluşana kadar, azar azar un ekleyelim.
Hazırladığımız hamuru, istediğimiz büyüklüklerde bezelere ayıralım
Rendelenmiş hellimi, yumurta beyazı ile karıştıralım
Bezeleri teker teker açarak, içine hellimli iç malzemeyi koyup, şekillendirelim.
Üzerine, yumurta sarısı sürerek, susam serpelim
190 derece fırında, kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun.
Not: Ben, poğaçaları şekillendirdikten sonra, muffin kalıplarına koyup pişirdim.
|
Bu tarif çok güzel çok pratik tam benlik.tarifi okur okumaz hemen uyguladım hepimiz çok sevdik ellerinize sağlık yeni ve pratik fariflerinizi merakla bekliyorum.
YanıtlaSilAfiyet olsun. Beğenmenize sevindim.
Silçok pratik bir tarif ellerinize sağlık minik kalıplarda yapmış olmanız da sunuma kolaylık sağlamış.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Bunları geniş bir zamanda yapıp dondurarak muhafaza edebilirsiniz. Böylece sıkışık zamanlarda elinizin altında olur.
Sil