22 Eylül 2023 Cuma

Maden Suyu ve Hellimli Poğaça

 

Ağızda dağılan yumuşacık bir poğaca. Denemeye değer.

Hamur için Malzemeler
1 Şişe oda ısısında maden suyu
1 Su bardağı yoğurt
1/2 Su bardağı zeytin yağı
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çorba kaşığı nane (Evet dostlar naneyi hamura ekliyoruz)
1 çay kaşığı karabiber
Un

İç Malzeme
Hellim Rendesi
1 Yumurtanın beyazı

Üzerine
Yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı
Oda ısısındaki,  maden suyu, zeytinyağı, yoğurt ve baharatları birlikte karıştıralım.

Yumuşak bir hamur oluşana kadar, azar azar un ekleyelim.

Hazırladığımız hamuru, istediğimiz büyüklüklerde bezelere ayıralım

Rendelenmiş hellimi, yumurta beyazı ile karıştıralım

Bezeleri teker teker açarak, içine hellimli iç malzemeyi koyup, şekillendirelim. 

Üzerine, yumurta sarısı sürerek, susam  serpelim

190 derece fırında, kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun.

Not: Ben, poğaçaları şekillendirdikten sonra, muffin kalıplarına koyup pişirdim. 










4 yorum:

  1. Bu tarif çok güzel çok pratik tam benlik.tarifi okur okumaz hemen uyguladım hepimiz çok sevdik ellerinize sağlık yeni ve pratik fariflerinizi merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok pratik bir tarif ellerinize sağlık minik kalıplarda yapmış olmanız da sunuma kolaylık sağlamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bunları geniş bir zamanda yapıp dondurarak muhafaza edebilirsiniz. Böylece sıkışık zamanlarda elinizin altında olur.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.