Malzemeler
-1 Su bardağı un
-75 g Tereyağı
-25 ml Sıvı yağ
-1 Su bardağından 1.5 parmak eksik Harnup veya üzüm Pekmezi
-1 Su bardağı su
-1 Çorba kaşığı Susam veya 1 avuç ceviz
Üzerine
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
-Ön hazırlık olarak su ve pekmezi karıştırıp bir köşede bekletelim.
-Orta büyüklükte bir ocakta yağı ısıtıp elediğimiz unu ekleyelim ve sürekli karıştırarak 10 dk kadar Unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar kızartarak ocaktan indirelim
-Su ile karıştırdığımız pekmezi una ekleyerek karıştıralım
-Cevizleri veya susamı da ekleyerek iyice karıştıralım. (Tarifin üst kısmında cevizli altta da susamlı tariflerin resimlerini görmektesiniz)
-Karışım ılınınca dilediğiniz gibi şekillendirebilir veya bir kaba aktarıp soğutup, dilimleyerek Hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Pekmezin yoğunluğu ve tadına göre arzu ettiğiniz gibi miktarını azaltıp artırabilirsiniz. Su ile dengeleyerek sıvı oranını değiştirmemeye özen gösterin yeter
Tarifinizi okurken inanınız canım çekti.Ellerinize sağlık . Doğal ve pratik bir tatlı olmuş. Sizinle keşke komşu olsaymışız😊 yeni lezzerlerinizin tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sağlıkla sevgiyle kalın.
SilEllerinize sağlık .Görünüşü gibi tadı da güzel olmalı. Doğal bir tatlı oluşu sağlıklı beslenmeyi destekler nitelikte. Teşekkürler
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için teşekkürler. Sağlıkla kalın
SilÇok kolay görünüyor ve çok güzel olduğuna dair izlenim bırakıyor. Susamlari kavurup koysak olur mu acaba? Susam kokusuna bayılan biri olarak soruyorum 😊
YanıtlaSilYapabilirsiniz ama un ile birlikte zaten susamlar kavrulacaktır. Teşekkürler.
YanıtlaSil