Malzemeler
3 yumurta
4 su bardağı haşlanmış fasulye
1 muz
Küçük bir elma
Portakal rendesi
Yarım su bardağı kuru üzüm
20 g Kakao
Yarım bardak zeytin yağı
Kabartma tozu
Üzerine
1 Çorba kaşığı pekmez
Hazırlanışı
-Haşlanmış fasulyeleri robottan çekerek hamur kıvamına getirelim.
-Yumurtaları, köpük haline gelene kadar çırparak fasulye ile birleştirelim.
-Muzu ezip karışıma ekleyelim.
-Elmayı kabuklarını ayıkladıktan sonra, rendeleyerek ekleyelim.
-Kakao, zeytinyağı, portakal kabuğu rendesini de karışıma ekleyerek karıştıralım.
-Kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
-Son olarak, yıkayıp suyunu süzdüğümüz kuru üzümleri, hamura katalım.
-Yağlı kağıt serdiğimiz, uygun büyüklükteki bir fırın kabına hamurumuzu aktaralım. Çok kabarmayan bir kek olacaktır. Kabınızı buna göre seçmenizi öneririm.
-180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Pişme süresi, her fırında farklılık gösterebilir. Pişme süresini kürdan testi ile belirleyebilirsiniz.
-Pişen keki fırından alıp, sıcak iken, üzerine, bir çorba kaşığı pekmezi sürelim.
-Soğuyana kadar bekleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Glütensiz ve şekersiz olması çok güzel bizimle bu tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSil