16 Nisan 2023 Pazar

Kuru Fasulyeli Kek (Glütensiz, Şekersiz, Laktozsuz)


Malzemeler

3 yumurta 

4 su bardağı haşlanmış fasulye

1 muz

Küçük bir elma

Portakal rendesi

Yarım su bardağı kuru üzüm

20 g Kakao

Yarım bardak zeytin yağı

Kabartma tozu


Üzerine
 
1 Çorba kaşığı pekmez

Hazırlanışı

-Haşlanmış fasulyeleri robottan çekerek hamur kıvamına getirelim.
-Yumurtaları, köpük haline gelene kadar çırparak fasulye ile birleştirelim.
-Muzu ezip karışıma ekleyelim.
-Elmayı kabuklarını ayıkladıktan sonra, rendeleyerek ekleyelim.
-Kakao, zeytinyağı, portakal kabuğu rendesini de karışıma ekleyerek karıştıralım.
-Kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
-Son olarak, yıkayıp suyunu süzdüğümüz kuru üzümleri,  hamura katalım.
-Yağlı kağıt serdiğimiz, uygun büyüklükteki bir fırın kabına hamurumuzu aktaralım. Çok kabarmayan bir kek olacaktır. Kabınızı buna göre seçmenizi öneririm.
-180 derece fırında  30-40 dakika pişirelim. Pişme süresi, her fırında farklılık gösterebilir.  Pişme süresini kürdan testi ile belirleyebilirsiniz.
-Pişen keki fırından alıp, sıcak iken, üzerine, bir çorba kaşığı pekmezi sürelim.
-Soğuyana kadar bekleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

 

1 yorum:

  1. Glütensiz ve şekersiz olması çok güzel bizimle bu tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.