30 Ocak 2023 Pazartesi

Sarma

 

Malzemeler

1 Adet orta boy sarma / lahana

2 Su bardağı pirinç

1 Su bardağı domates rendesi

1 Çorba kaşığı domates salçası

1 Çorba kaşığı kuru nane

1 Adet iri kuru soğan

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çay kaşığı kimyon

1 Çay kaşığı kırmızı pul biber

1/2 Kahve fincanı zeytinyağı

1 Limonun suyu

Üzerine

1 Çorba kaşığı domates salçası

Su

3 Yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanması

Lahana yapraklarını yumuşayana kadar haşlayıp soğuk su dolu bir kaba alalım süzelim.

İç malzemeyi hazırlayalım. Bunun için, pirinci yıkayıp süzelim.

Soğanı yemeklik  doğrayalım ve pirince ekleyelim.

Geri kalan bütün malzemeleri de pirince ekleyerek karıştıralım.

Haşlanan yaprakları, iç malzeme yerleştirip, saralım ve uygun büyüklükteki bir tencereye dizelim.

Üzerine

Bir çorba kaşığı domates salçasını su ile karıştırarak dolmaların üzerine gezdirelim. 

Dolmaların üzerine, zeytinyağı gezdirelim.

Pişerken açılmamaları için tencereden biraz küçük düz bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirelim

Tabağın kenarlarını, bir parmak geçecek kadar su ekleyelim ve kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra da kısık ateşte, dolmalarımızı pişirelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.