Malzemeler
1 Adet orta boy sarma / lahana
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı domates rendesi
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Adet iri kuru soğan
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Limonun suyu
Üzerine
1 Çorba kaşığı domates salçası
Su
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması
Lahana yapraklarını yumuşayana kadar haşlayıp soğuk su dolu bir kaba alalım süzelim.
İç malzemeyi hazırlayalım. Bunun için, pirinci yıkayıp süzelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım ve pirince ekleyelim.
Geri kalan bütün malzemeleri de pirince ekleyerek karıştıralım.
Haşlanan yaprakları, iç malzeme yerleştirip, saralım ve uygun büyüklükteki bir tencereye dizelim.
Üzerine
Bir çorba kaşığı domates salçasını su ile karıştırarak dolmaların üzerine gezdirelim.
Dolmaların üzerine, zeytinyağı gezdirelim.
Pişerken açılmamaları için tencereden biraz küçük düz bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirelim
Tabağın kenarlarını, bir parmak geçecek kadar su ekleyelim ve kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra da kısık ateşte, dolmalarımızı pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.