25 Kasım 2022 Cuma

Pratik Tuzlu Kurabiye

 

Malzemeler

2 Yumurta (Bir sarı üzeri için ayrılacak)

1 Tatlı kaşığı Mahlep

1 Çorba kaşığı sirke

125 g Tereyağı/margarin

1/2 Kahve fincanı zeytin yağı

1 Çay kaşığı tuz

1 Kabartma tozu

Un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Süslemek için

Susam ve çörek otu 

Hazırlanışı 

Bir sarıyı ayrı bir kaba ayırdıktan sonra yumurtaları genişçe bir kap içerisinde çırpalım

Sirke, tuz, zeytin yağı, mahlep ve oda ısısındaki tere yağını yumurtalarla birleştirip çırpalım

Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğimiz gibi şekillendirelim

Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörek otu serpelim

170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.



6 yorum:

  1. Ellerinize emeğinize sağlık çok lezetli olduğuna eminim. Malzemeler de her evde bulunan şeyler pratik olarak hazırlanabilir..
    Tarifiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

      Sil
  2. Bayılırım tuzlu kurabiyelere. Hele sizin gibi tarifleri kolay ve hayal kırıklığı yaratmayan ustaların ellerinden çıkınca eminim daha da şahane oluyordur. En kısa sürede deneyeceğim. Ama sizden bir ricam olacak: Acaba cheddar gibi eriyen malzemelerle nasıl yapabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifleri beğeniyor olmanıza çok sevindim. Bu tarifi, peynir ile hiç denemedim ama, peyniri, poğaça yapar gibi hamurun arasına koyarak pişirebileceğimizi düşünüyorum. Kurabiyeyi yaparken bir iki tanesini bu şekilde yapmanın kimseye bir zararı olmaz. İlginize çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık çok pratik bu tarifi hemen deneyeceğim. Paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göründüğünden çok daha güzel. Ağızda dağılan, bayatlamayan bir kurabiye. İlginize teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.