Malzemeler
2 Yumurta (Bir sarı üzeri için ayrılacak)
1 Tatlı kaşığı Mahlep
1 Çorba kaşığı sirke
125 g Tereyağı/margarin
1/2 Kahve fincanı zeytin yağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Kabartma tozu
Un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Süslemek için
Susam ve çörek otu
Hazırlanışı
Bir sarıyı ayrı bir kaba ayırdıktan sonra yumurtaları genişçe bir kap içerisinde çırpalım
Sirke, tuz, zeytin yağı, mahlep ve oda ısısındaki tere yağını yumurtalarla birleştirip çırpalım
Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğimiz gibi şekillendirelim
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörek otu serpelim
170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ellerinize emeğinize sağlık çok lezetli olduğuna eminim. Malzemeler de her evde bulunan şeyler pratik olarak hazırlanabilir..
YanıtlaSilTarifiniz için teşekkürler.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
SilBayılırım tuzlu kurabiyelere. Hele sizin gibi tarifleri kolay ve hayal kırıklığı yaratmayan ustaların ellerinden çıkınca eminim daha da şahane oluyordur. En kısa sürede deneyeceğim. Ama sizden bir ricam olacak: Acaba cheddar gibi eriyen malzemelerle nasıl yapabiliriz?
YanıtlaSilTarifleri beğeniyor olmanıza çok sevindim. Bu tarifi, peynir ile hiç denemedim ama, peyniri, poğaça yapar gibi hamurun arasına koyarak pişirebileceğimizi düşünüyorum. Kurabiyeyi yaparken bir iki tanesini bu şekilde yapmanın kimseye bir zararı olmaz. İlginize çok teşekkür ederim. Sevgiler...
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık çok pratik bu tarifi hemen deneyeceğim. Paylaşımınız için teşekkürler
YanıtlaSilGöründüğünden çok daha güzel. Ağızda dağılan, bayatlamayan bir kurabiye. İlginize teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
Sil