5 Su bardağı Portakal/Mandalina suyu
3 Çorba kaşığı nişasta
2 Çorba kaşığı un
Süslemek için
Ceviz/Badem
Hazırlanışı
Bütün malzemeyi bir araya getirerek karıştıralım
Orta büyüklükte bir ocakta karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim
Kıvam alan muhallebiyi uygun büyüklükteki kaplara paylaştıralım.
Ilık veya soğuk, üzerine havanda dövülmüş ceviz serperek servis edelim.
Soğuyunca dilimleyebilir veya koymuş olduğunuz kabı, ters çevirip, bir servis tabağına aktararak da sunum yapabilirsiniz.
Not: Arzu eden arkadaşlar, damak tadına göre, şeker, ekleyerek muhallebiyi pişirebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.