27 Ekim 2022 Perşembe

Pamuk Börek

Yumuşacık ve birkaç gün tazeliğini rahatlıkla koruyabilen bir börek. Tavsiye ederim.Yapın, çayın/kahvenin yanına, çoluk çocuğa, konu komşuya,  kalırsa da dondurucuya. 😋

Hamur için Malzemeler

1 Su bardağı sıcağa yakın Su

1 Su bardağı ılık Süt

1/2 su bardağı Sıvı Yağ

10 g Kuru Maya

4-5 Su bardağı Un

Tuz

İç Malzemeler

250-300 g Keçi Peyniri (veya Beyaz Peynir)

Kuru nane

1 Yumurta

Üzeri için

1 Yumurta sarısı

2 Çorba kaşığı zeytin yağı

Çörek otu 

Anason

Hazırlanışı

-Hamurun sıvı malzemelerini bir araya getirip karıştıralım

-Mayayı ekleyelim karıştıralım.

-Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim.

-Güzelce yoğurup üzerini örterek mayalanması için bekleyelim.

-Bu arada, peyniri rendeleyip yumurta ve nane ile karıştıralım ve bir köşede bekletelim.

-Hamur mayalanınca tekrar yoğuralım ve 4 bezeye ayıralım. Bu aşamada hafif ele yapışan hamura un eklemeyelim. Gerekirse elinizi biraz yağlayarak yapışmayı önleyebilirsiniz.

-Ayırdığımız bezeleri, üzerine ve altına biraz un serperek olabildiğince ince ve yuvarlak olarak açalım.

-Açtığımız bezeyi sigara böreği saracak şekilde 8 üçgen parçaya bölelim. 

-İç harcımızı üçgen şeklindeki hamurlara paylaştıralım sigara böreği sarar gibi saralım.

-Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 5-6 dakika daha bekletelim.

-Böreklerin üzerine çırpmış olduğumuz yumurta sarısı ve zeytin yağı karışımını sürelim. 

-Çörek otu ve anason serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.