Hamur için Malzemeler
1 Su bardağı sıcağa yakın Su
1 Su bardağı ılık Süt
1/2 su bardağı Sıvı Yağ
10 g Kuru Maya
4-5 Su bardağı Un
Tuz
İç Malzemeler
250-300 g Keçi Peyniri (veya Beyaz Peynir)
Kuru nane
1 Yumurta
Üzeri için
1 Yumurta sarısı
2 Çorba kaşığı zeytin yağı
Çörek otu
Anason
Hazırlanışı
-Hamurun sıvı malzemelerini bir araya getirip karıştıralım
-Mayayı ekleyelim karıştıralım.
-Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim.
-Güzelce yoğurup üzerini örterek mayalanması için bekleyelim.
-Bu arada, peyniri rendeleyip yumurta ve nane ile karıştıralım ve bir köşede bekletelim.
-Hamur mayalanınca tekrar yoğuralım ve 4 bezeye ayıralım. Bu aşamada hafif ele yapışan hamura un eklemeyelim. Gerekirse elinizi biraz yağlayarak yapışmayı önleyebilirsiniz.
-Ayırdığımız bezeleri, üzerine ve altına biraz un serperek olabildiğince ince ve yuvarlak olarak açalım.
-Açtığımız bezeyi sigara böreği saracak şekilde 8 üçgen parçaya bölelim.
-İç harcımızı üçgen şeklindeki hamurlara paylaştıralım sigara böreği sarar gibi saralım.
-Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 5-6 dakika daha bekletelim.
-Böreklerin üzerine çırpmış olduğumuz yumurta sarısı ve zeytin yağı karışımını sürelim.
-Çörek otu ve anason serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.