Hiç zor değil. Dışarıdan aldıklarınızdan çok daha lezzetli ve de sağlıklı.
Malzemeler (4 adet için)
-1,5 Bardak sıcak su
-1/2 Paket maya
-1 Tatlı kaşığı tuz
- 3,5 - 4 Bardak un yaklaşık (Ben tam buğday unu kullanıyorum)
Ben, hiç bir ekmek/çörek/poğaça çeşidinde, şeker kullanmıyorum. Arzu edenler, mayalanmayı hızlandırmak için, 1 tatlı kaşığı şekeri, maya + su karışımına ekleyebilir. Tercih sizin. Bence gerekli değil.
Üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı ve susam
Hazırlanışı
-Sıcak suyu maya ile karıştıralım.
-Unu kontrollü bir şekilde mayalı suya ekleyip karıştıralım
-Hamur aşamasına gelince tuzu ekleyip yoğuralım
-Üzerini örterek mayalanması için bekletelim.Bu süreç 30 - 40 dakika kadar sürecektir.
-Mayalanmış olan hamuru açıp tekrar yoğuralım ve yuvarlak parçalar halinde şekillendirelim ve tepsiye dizelim.
-Hamurların üzerini örterek 15 dakika daha bekletelim.
-Yumurta sarısını, çırparak, hamurların üzerine sürelim.
-Ekmeklerimize, susam serperek, önceden ısıtılmış,180 derece fırında pişirelim.
-Soğuyunca hamburgerlerimiz için hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
Not: Bloğumda "Ev Yapımı Hamburger" tarifi mevcuttur. İhtiyaç halinde oraya bakabilirsiniz.
Öyle sanıyorum ki hamburger sevmeyen çocuk yoktur ve bilinçli her anne de çocuğunu fastfoodtan uzak tutmaya çalışır. Bu mücadelede bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Ev yapımı hamburgerinizi denemiştim. Şimdi ekmeği de yapabilecegimize göre mutfaklarimiz senlenecek. Sağ olun
YanıtlaSil