11 Şubat 2022 Cuma

Mercimek Ekmeği



Unsuz, glütensiz Mercimek Ekmeği. Çok lezzetli, denemeye değer.

Malzemeler

2 Su bardağı kırmızı mercimek 360 g

4 Yumurta

1/2 Çay bardağı zeytin yağı 45 ml

1 Su bardağı yoğurt   200 g

Beyaz Peynir  100 g (İsteğe bağlı)

1 Kabartma tozu 10 g

1 Yemek kaşığı çörek otu 14 g

1 Tatlı kaşığı tuz 6 g

Nane/Maydanoz/Dereotu ne seviyorsanız

1 Tatlı kaşığı kimyon

1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Süslemek için üzerine Susam

Hazırlanışı

-Mercimekleri geceden yıkayıp ıslatalım

-Fırını ısınması için açalım ve 180 dereceye ayarlayalım

-Geceden ıslattığımız mercimekleri süzüp tekrardan yıkayalım ve robottan çekelim

-Yumurta, yağ ve yoğurdu da mercimekten elde ettiğimiz hamura ekleyip hepsini birden robottan çekelim

-Elde ettiğimiz hamuru derince bir kaba alıp baharatları ekleyelim

-Kabartma tozunu ekleyip karıştıralım

-Peyniri ekleyip karıştıralım. (İstemeyen eklemesin)

-Yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın kabına aktaralım ve üzerine susam serpelim

-40-45 dakika içerisinde pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.




4 yorum:

  1. Çok ilgi çekici bir tarif eminim ki lezzeti de öyledir.çok teşekkürler böyle bir tarifi bizlerle paylaştığınız için.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son derece sağlıklı olmasına ek olarak, lezzetli ve pratik olması da başlı başına bir tercih sebebi. Beğeneceğinize inanıyorum. Sağlıkla kalın.

      Sil
  2. Ben pilavuna baharatı, peyniri ve gannavuri de ekledim, tam pilavuna gibi oldu.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.