Malzemeler
-180 g haşlanmış tavuk eti (göğüs veya but fark etmez)
-1 Adet orta boy kuru soğan
-4 Çorba kaşığı sıvı yağ
-1 Çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için
-1 Çorba kaşığı un
-1/2 Çorba kaşığı tereyağı
-1 Çorba kaşığı zeytinyağı
-2 Su bardağı süt
-Tuz
Üzerine
-3 ince dilim Kaşar Peyniri
-Kırmızı Pul biber
Hazırlanışı
-Krepleri önceden hazırlayalım
-Maydanozu yıkayıp ince doğrayalım ve bir köşede bekletelim.
-Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp kızartalım
-Soğanın üzerine kemiklerinden ayrılmış olan haşlanmış tavuk parçalarını ekleyerek bir iki dakika birlikte kızartalım ve ocaktan alalım.
-Ayrı bir tencereye beşamel sos için hazırladığımız yağı alalım.
-Yağ eriyince unu katarak kokusu çıkana kadar kızartalım
-Yağın üzerine sütü azar azar dökelim ve sürekli karıştıralım ve tuzunu ekleyelim
-Beşamel sos kıvama gelince ocaktan alalım.
-Tavukları, beşamel sosa ekleyerek karıştıralım
-Fırını ısınması için açalım
-Malzemeyi üç porsiyon olacak şekilde kreplere paylaştırıp saralım ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alalım
-Kreplerin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirerek kırmızı pul biber serpelim
-180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.