18 Şubat 2022 Cuma

Krep ve Tavuk


 Malzemeler

-3 Adet krep (Bloğumda daha önce tarifini vermiştim oradan bakabilirsiniz)

-180 g haşlanmış tavuk eti (göğüs veya but fark etmez)

-1 Adet orta boy kuru soğan

-4 Çorba kaşığı sıvı yağ

-1 Çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için

-1 Çorba kaşığı un

-1/2 Çorba kaşığı tereyağı

-1 Çorba kaşığı zeytinyağı

-2 Su bardağı süt

-Tuz

Üzerine

-3 ince dilim Kaşar Peyniri

-Kırmızı Pul biber

Hazırlanışı

-Krepleri önceden hazırlayalım

-Maydanozu yıkayıp ince doğrayalım ve bir köşede bekletelim.

-Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp kızartalım

-Soğanın üzerine kemiklerinden ayrılmış olan haşlanmış tavuk parçalarını ekleyerek bir iki dakika birlikte kızartalım ve ocaktan alalım.

-Ayrı bir tencereye beşamel sos için hazırladığımız yağı alalım. 

-Yağ eriyince unu katarak kokusu çıkana kadar kızartalım

-Yağın üzerine sütü azar azar dökelim ve sürekli karıştıralım ve tuzunu ekleyelim

-Beşamel sos kıvama gelince ocaktan alalım.

-Tavukları, beşamel sosa ekleyerek karıştıralım

-Fırını ısınması için açalım

-Malzemeyi üç porsiyon olacak şekilde kreplere paylaştırıp saralım ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alalım

-Kreplerin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirerek kırmızı pul biber serpelim

-180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.