Kıbrıs geleneksel üretimi olan Hellim, Nor, Talar Peyniri gibi ürünlerimizle neler yapabileceğimizi keşfetmek, bunları günlük yaşamımıza ihtiyaçlarımıza göre şekillendirmek, benim için, büyük mutluluk. Kendi memleketime ait bu güzel ürünlerle tatlılar tuzlular üretmek daha neler yapabileceğimi sorgulamak ve sizlerle paylaşmak bana çok iyi geliyor. İşte bunlardan biri daha. Buyurun.
1 tanesinde, 19 g Karbonhidrat, 12 g Protein ve 7 g Yağ var.
Malzemeler (4 adet için)
270 g Tuzsuz taze Nor
40 g Kuru üzüm
70 g Yulaf
3 Çorba kaşığı Gül suyu veya Çiçek suyu (Kıbrıs'da her evde en az biri bulunur. 😋)
Bir tutam tuz
Tarçın
Bulamak için Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Üzümleri yıkayarak süzelim
Yulafları, un haline gelene kadar robottan çekelim
Nor'u ekleyerek yulaf ile birlikte robottan çekerek bir karıştırma kabına aktaralım
Yıkayıp süzdüğümüz kuru üzümleri, tuzu, tarçını ve gül suyunu ekleyerek karıştıralım
Oluşan hamuru 4 porsiyon oluşturacak şekilde porsiyonlayıp Hindistan cevizine bulayalım. Tatlı hazırdır. Buzdolabında kapaklı bir kap içinde muhafaza edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.