Malzemeler
300 ml Su
6 g Tuz
10 g Kuru Maya
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Unu geniş bir yoğurma kabına alalım. (Ben tam buğday unu kullandım. Siz dilediğiniz çeşidi kullanabilirsiniz)
Ortasını havuz şeklinde açalım.
Unun üzerine tuzu serpelim.
Sıcağa yakın ısıttığınız bir bardak su ile mayayı karıştıralım.
Maya aktifleşmeye başlayınca unun ortasına dökelim.
Geri kalan suyu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Üzerini örterek 30-40 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanınca bir kez daha yoğurup yağlı kağıt serili bir fırın kabına aktaralım.
Fırını 190-200 derecede ısınması için açalım.Suya dayanıklı bir kap içerisinde sıcak suyu da fırının bir köşesine koyalım.
Ekmeğin üzerine zeytinyağı sürüp, dilediğiniz gibi ister susam ister çörek otu ya da her ikisi ile süsleyelim.
10-15 dakika daha üzeri örtülü bir şekilde bekletelim.
Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Soğuduktan sonra dilimleyerek afiyetle yiyelim.
Tarifiniz için teşekkürler.Güzel ve doyurucu bir tarif vermişsiniz.ellerinize sağlık.Müsadenizle ben de tarifinize küçük bir katkı koyabilirmiyim. Hamuru yoğurma suyuna süt de kattım çok yumuşak bir ekmek elde ettim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.sevgiler
Eminim çok güzel olmuştur. Afiyet olsun. Desteğiniz ve katkınız için teşekkürler.
Sil