Bu aylarda Kıbrıs portakalları her derde deva.
Malzemeler
1 Büyük tavuk
1 Büyük kuru soğan
2 Portakal
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı tereyağ
5 Tane karanfil
1 Tatlı kaşığı bütün karabiber
2 Defne yaprağı
Hazırlanışı
-Portakallardan birini ve soğanı yuvarlak dilimler halinde doğrayalım
-Doğradığımız portakalı ve soğanın bir kısmını tavuğu pişireceğimiz cam fırın kabının tabanına yayalım
-Öteki portakalı kabuklarını ayıkladıktan sonra yarısını tavuğun üzerine sıkalım posasını ve öteki yarısını tavuğun içine yerleştirelim
-Kalan soğan halkalarını da tavuğun çeşitli yerlerine yerleştirelim
-Zeytinyağını tavuğun üzerine elimizle sürelim
-Karanfil karabiber ve tuzu ekleyelim
-Tavuğun üzerine parçacıklar halinde tereyağı yerleştirelim ve fırın kabının kapağını kapatalım
-200 derece fansız fırında 3 saat kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuğun her çeşidini severek yiyoruz.en kısa zamanda bu lezzeti de deneyeceğim ve sizin tarifinizle harika olacağına eminim.
YanıtlaSilTeşekkürler
Bu tarif sizin de vazgeçilmeziniz olabilir. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
Sil