15 Ocak 2022 Cumartesi

Pazı Yahni

Şimdi tam zamanı.

Arkadaşım kendi yetiştirdiği pazılardan bolca getirince, bir kısmı ile, patatesli pazı yahnisi pişirdim. Çok güzel oldu. Arkadaşıma teşekkürlerimi, sizlere de pişirdiğim yemeğin tarifini sunuyorum.   

Malzemeler

-1 Bağ pazı

-1 Orta boy patates

-1 Orta boy kuru soğan

-1 Çorba kaşığı domates salçası

-1/2 Kahve fincanı zeytinyağı

-Tuz

-Yarımşar çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, kimyon

Hazırlanışı

-Patatesi ayıklayıp yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayarak hazırlayalım.

-Pazıları yıkayıp suyunu süzdükten sonra sapları ile birlikte bir parmak genişliğinde doğrayalım

-Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ekleyip orta hararetli ateşte 3 dakika kadar pişirelim

-Domates salçasını soğana ekleyerek kokusu çıkana kadar kızartalım

-Doğradığımız pazıları patates ile birlikte salça ve soğan karışımına ekleyelim. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirelim.

-Tuz,  kimyon ve biberleri katalım

-Üzerini yarım santim geçecek kadar sıcak su ekleyerek, kısık ateşte pişirelim. 

-Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ben de pazı yahnisi yapiyorum ıspanak gibi Etli veya kıyma ile harika oluyor.bu yil pazı bollugundan börek bile yaptim tavsiye ederim hem vitaminli hem lezzetli sizin patatesli tarifinizi de deneyeceğim ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim.SENEM MANIGA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve güzel yorumunuz için teşekkürler.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.