31 Aralık 2021 Cuma

Havuçlu Kek


 Malzemeler

3 Yumurta

1 Su bardağı Süt (170 ml)

1 Su bardağından biraz az sıvı yağ (125 ml)

3 Su bardağı rendelenmiş havuç (200 gr)

1 Su bardağı Kuru üzüm

1 Su bardağı havanda dövülmüş ceviz (80 gr )

8-10 adet hurma (80 gr)

1 Çay kaşığı tarçın

5 adet havanda dövülmüş karanfil

1/4 çay kaşığı tuz

3 Su bardağı un

1 Kabartma tozu

Not: Ben kek hamurunda şeker kullanmıyorum. Arzu edenler 1 su bardağı şekeri yumurtalar ile birlikte çırparak ekleyebilir.

Sos için 200 gr Labne peyniri 1 çorba kaşığı pudra şekerini karıştırıp buzdolabında bekletelim.

Hazırlanışı

-Kuru üzümleri yıkayıp ılık suda bekletelim

-Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp küçük parçalara bölelim

-Yumurtaları çırpalım 

-Süt ve yağı yumurtalara ekleyip karıştıralım

-Un ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma katıp yoğun bir kek hamuru elde edelim

-Kek hamuruna havuç rendesini ekleyerek karıştıralım

-Suda beklettiğimiz üzümleri süzelim ve ekleyelim

-Geriye kalan bütün malzemeyi hamur ile karıştırıp yağladığımız fırın kabına aktaralım

-180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 

-Kekimiz pişip soğuduktan sonra sosunu sürüp dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Mutlu yillar annecigim.
    Ellerine saglik, bu kek cok lezzetliydi. Havuclu kekin sekersiz alternatifini aramaya gerek kalmadi! Tesekkurler, afiyetler :)
    - Bahar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun canım. Güzel sözlerin için asıl ben teşekkür ederim. Mutlu, sağlıklı, huzur ve başarı dolu nice yeni yıllar dilerim.

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif şekersiz olması daha da güzel oldu. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Mutfak İşçisi hemen mutfağa geçip bu keki yapasım geldi ama... glutensiz un ve badem sütüyle olur mu dersiniz?

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.