Malzemeler
3 Yumurta
1 Su bardağı Süt (170 ml)
1 Su bardağından biraz az sıvı yağ (125 ml)
3 Su bardağı rendelenmiş havuç (200 gr)
1 Su bardağı Kuru üzüm
1 Su bardağı havanda dövülmüş ceviz (80 gr )
8-10 adet hurma (80 gr)
1 Çay kaşığı tarçın
5 adet havanda dövülmüş karanfil
1/4 çay kaşığı tuz
3 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
Not: Ben kek hamurunda şeker kullanmıyorum. Arzu edenler 1 su bardağı şekeri yumurtalar ile birlikte çırparak ekleyebilir.
Sos için 200 gr Labne peyniri 1 çorba kaşığı pudra şekerini karıştırıp buzdolabında bekletelim.
Hazırlanışı
-Kuru üzümleri yıkayıp ılık suda bekletelim
-Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp küçük parçalara bölelim
-Yumurtaları çırpalım
-Süt ve yağı yumurtalara ekleyip karıştıralım
-Un ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma katıp yoğun bir kek hamuru elde edelim
-Kek hamuruna havuç rendesini ekleyerek karıştıralım
-Suda beklettiğimiz üzümleri süzelim ve ekleyelim
-Geriye kalan bütün malzemeyi hamur ile karıştırıp yağladığımız fırın kabına aktaralım
-180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
-Kekimiz pişip soğuduktan sonra sosunu sürüp dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Mutlu yillar annecigim.
YanıtlaSilEllerine saglik, bu kek cok lezzetliydi. Havuclu kekin sekersiz alternatifini aramaya gerek kalmadi! Tesekkurler, afiyetler :)
- Bahar
Afiyet olsun canım. Güzel sözlerin için asıl ben teşekkür ederim. Mutlu, sağlıklı, huzur ve başarı dolu nice yeni yıllar dilerim.
SilÇok güzel bir tarif şekersiz olması daha da güzel oldu. Eline sağlık
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
SilSevgili Mutfak İşçisi hemen mutfağa geçip bu keki yapasım geldi ama... glutensiz un ve badem sütüyle olur mu dersiniz?
YanıtlaSilBence olur. Denemek gerek.
Sil