24 Aralık 2021 Cuma

Patlıcanlı Pilav



Malzemeler

1 Adet iri boy Patlıcan

1 Su bardağı bulgur

1 Baş kuru soğan

1 Tatlı kaşığı domates salçası

1 Çay kaşığı pul biber

Patlıcanı kızartmak için sıvı yağ

2 Çorba kaşığı zeytin yağı (Pilav için)

Tuz 

Kara biber

Hazırlanışı

-Patlıcanı yıkayıp, Alacalı olarak soyarak, küp şeklinde doğrayalım.

-Doğradığımız patlıcanı kızartıp yağını süzmesi için kağıt havlu üzerine aktaralım

-Soğanı yemeklik doğrayarak, 2 çorba kaşığı yağda kızartalım

-Salçayı soğana katalım. 2 dakika kadar birlikte kızartarak bulguru ekleyelim ve birlikte iki dakika kadar kızartalım. 

-Patlıcanları tavaya aktarıp tuzunu ve biberini katalım.

-Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu malzemeye ekleyelim.

-Kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

-Suyunu çeken pilavın üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmesini sağlayalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.