Malzemeler
1 Adet iri boy Patlıcan
1 Su bardağı bulgur
1 Baş kuru soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Çay kaşığı pul biber
Patlıcanı kızartmak için sıvı yağ
2 Çorba kaşığı zeytin yağı (Pilav için)
Tuz
Kara biber
Hazırlanışı
-Patlıcanı yıkayıp, Alacalı olarak soyarak, küp şeklinde doğrayalım.
-Doğradığımız patlıcanı kızartıp yağını süzmesi için kağıt havlu üzerine aktaralım
-Soğanı yemeklik doğrayarak, 2 çorba kaşığı yağda kızartalım
-Salçayı soğana katalım. 2 dakika kadar birlikte kızartarak bulguru ekleyelim ve birlikte iki dakika kadar kızartalım.
-Patlıcanları tavaya aktarıp tuzunu ve biberini katalım.
-Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu malzemeye ekleyelim.
-Kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
-Suyunu çeken pilavın üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmesini sağlayalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.