Malzemeler
-2 Yumurta
-1/2 Su bardağı zeytinyağı
-1 Su bardağı süt
-1 Su bardağı kuru üzüm
-1 Su bardağı rendelenmiş hellim
-1 Çorba kaşığı kuru nane
-1 Tatlı kaşığı susam
-1 Tatlı kaşığı Çörek otu
-1 Tatlı kaşığı tuz (Hellimdeki tuz oranına göre ayarlayın)
-1 Kabartma tozu
-Aldığı kadar tam buğday unu
Hazırlanışı
-Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısınması için açalım
-Yumurtaları derince bir kaba kırıp çırpalım
-Süt ve yağı yumurtalara ekleyerek çırpalım.
-Tuzu ekleyelim
-Nane, susam, çörekotunu ekleyerek azar azar un katmaya başlayalım
-Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ile birlikte kabartma tozunu ekleyelim
-Hellim ile birlikte kuru üzümleri de hamurumuza katalım
-Dilediğimiz gibi şekillendirerek yağlı kağıt serili bir fırın kabına aktaralım
-Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.