9 Nisan 2021 Cuma

Tuzlu Üzümlü Kurabiye

 

Bu gün paylaştığım tarifi çok beğeneceksiniz. Uzun süre saklayabilir bozulmadan muhafaza edebilirsiniz. Zeytinyağı ile hazırlanmış olması, tam buğday unu kullanılması, sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin de dikkatini çekecektir.  Şimdiden afiyetler olsun

Malzemeler

-2 Yumurta

-1/2 Su bardağı zeytinyağı

-1 Su bardağı süt

-1 Su bardağı kuru üzüm

-1 Su bardağı rendelenmiş hellim

-1 Çorba kaşığı kuru nane

-1 Tatlı kaşığı susam

-1 Tatlı kaşığı Çörek otu

-1 Tatlı kaşığı tuz (Hellimdeki tuz oranına göre ayarlayın)

-1 Kabartma tozu

-Aldığı kadar tam buğday unu

Hazırlanışı

-Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısınması için açalım

-Yumurtaları derince bir kaba kırıp çırpalım

-Süt ve yağı yumurtalara ekleyerek çırpalım.

-Tuzu ekleyelim

-Nane, susam, çörekotunu ekleyerek azar azar un katmaya başlayalım

-Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ile birlikte kabartma tozunu ekleyelim

-Hellim ile birlikte kuru üzümleri de  hamurumuza katalım

-Dilediğimiz gibi şekillendirerek yağlı kağıt serili bir fırın kabına aktaralım

-Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.