Kendi ellerinizle, evinizde pişireceğinizin tadı, çok daha lezzetli olacaktır.
Hamur İçin Malzemeler
1/2 Su bardağı sıcağa yakın su
1/2 Su bardağı sıcağa yakın süt
2,5-3 Su bardağı tambuğday unu (Arzu edenler beyaz un kullanabilir)
5 gr Instant maya
Üzeri için Malzemeler
Not: Üzerini dilediğiniz malzemelerle doldurabilirsiniz. Bu benim tercihlerimin listesi.
-300 gr kıyma
-1 adet ortaboy soğan
-3 Çorba kaşığı zeytinyağı
-250 gr rendelenmiş kaşar
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-1 Su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı haşlanmış mısır (veya mısır konservesi)
-1 Su bardağı sotelenmiş mantar (veya mantar konservesi)
-1 Çay kaşığı karabiber
-1 Çay kaşığı kekik
-Yaklaşık bir kahve fincanı zeytinyağı
Hamurun Hazırlanışı
-Derince bir kap içerisine süt ve suyu alarak maya ile karıştıralım
-Yavaş ve kontrollü bir şekilde unu ve tuzu koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
-Hamurumuzu nemli bir bez ile örterek 20-30 dk mayalanmaya bırakalım
Hamurumuz mayalanırken iç malzemeyi hazırlayalım
-Kıymayı 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince doğranmış soğan ile birlikte bir tencerede soteleyelim. Tuzunu, kara biberini de karıştırıp soğuması için ayrı bir kap içerisinde bekletelim.
-Mantarlarımızı hazırlayalım. Konserve kullanacaksak sudan geçirip süzelim
-Mısır da konserve kullanılacaksa sudan geçirip süzelim
-Bir bardak ılık suda salçamızı açalım
-Pizzamız yaklaşık 35-40 cm büyüklüğünde olacaktır. Uygun büyüklükte bir fırın kabına yağlı kağıt sererek üzerini 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayalım
Son Aşama
-Hamurumuz mayalandıktan sonra fırını açıp, ısınması için 180 dereceye ayarlayalım.
-Mayalanan hamuru gazını almak için biraz yoğurup 10 dakika daha bekletelim. Merdane veya oklava yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açalım. (Elinizle de açabilirsiniz yalnız pişerken hamur iki kat kalınlaşacaktır bunu unutmadan inceliğini ayarlamakta fayda var.)
-İnce açtığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aktaralım
-Hamurun üzerini şalçalı su ile güzelce sıvayalım. Salçalı sudan 1/4 su bardağı kadar fazla gelecektir en son üzerine gezdirmek üzere bunu ayıralım
-Kekik serpelim ve kıymamızı tabana yayalım
-Kıymanın üzerine biraz kaşar serpelim
-Mantar ve mısırları serpelim
-1 çorba kaşığı zeytinyağı, salçanın kalanını pizzanın üzerinde gezdirelim
-Geriye kalan bütün kaşarı eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
-Kenarlarının kızarmasından piştiğini anlayabiliriz. Yaklaşık yarım saatte pişecektir ama fırından fırına fark edeceğinden tabanının kızarıklığını kontrol ederek pişme işlemini sonlandırmanızı öneririm. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.