Malzemeler
1 Yumurta
1 Su bardağı sıcağa yakın su
3 Su bardağı un (kontrollü ekleyin).
İç malzeme
300 gr dana kıyma
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Üzerine
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı domates veya biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı yoğurt
Arzuya göre kuru nane
Haşlamak için
Su
1 tatlı kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Soğanı rendeleyip kıyma tuz ve karabiber ile birleştirerek iç malzememizi yoğuralım ve bir köşeye kaldıralım.
-Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak bir hamur elde edelim
-Hamuru yoğurup 20 dakika kadar üzeri örtülü bir şekilde dinlendirelim
-Hamurumuz dinlendikten sonra ince bezeler açalım
-Açtığımız bezeyi bir çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekiller elde ederek keselim
-Kestiğimiz hamurcuklara kıymalı harçtan yarım tatlı kaşığı kadar yerleştirerek kapatalım.
-Tenceremize 1.5 lt su koyarak kaynatalım.
-Su kaynar hale gelince yağını ve tuzunu ekleyelim
-Mantılarımızı kaynar suda haşlayalım.
-Mantılar haşlanırken tereyağını ayrı bir tavada ısıtıp salçayı biraz kavuralım. Kavurduğumuz salcaya bir su bardağı sıcak su katıp karıştırarak sosumuzu hazır hale getirelim.
-Yoğurdumuzu biraz tuz ekleyerek çırpalım. Akışkan olması için gerekirse 1/2 su bardağı su ekleyebiliriz.
-Haşladığımız mantıları, suyunu süzerek, servis tabağına alalım.
- Önce salçalı sosumuzu koyup en üste de hazırladığımız yoğurdu gezdirelim.
-Kuru nane ile son dokunuşu yaparak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Yağlı kağıt serdiğimiz bir kap içerisine dizerek dondurup, sonra da bir buzdolabı poşetine aktarıp, uzun süre saklayabilir arzu ettiğinizde pişirebilirsiniz.
Harika bir tarif zaman ayırıp hemen yapmak istiyorum.paylaşımınız için teşekkürler.Ellerinize sağlıklı
YanıtlaSilKolay gelsin. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilHazır mantı demişken bir sorum olacak
YanıtlaSilHazır mantı içerisinde kıyma var mı?
Harika bir lezzet her ne kadar pirohu kültürümüz olmuş olsada mantıya da bayılırım.
Hazır mantılarda kıyma vardır. Bence, en iyisi, kıyma oranını ve kalitesini kendimizin belirleyeceği mantıları pişirmek. Pirohuyu ben de çok severim, tarifini de daha önce yayınlamıştım. İlgi ve desteğiniz için teşekkürler
Sil