Ne zordur gıda alerjisi.
Herhangi bir arkadaş toplantısı bile, bu kişiler için, eziyete dönüşebilir.
Herkes, yer içerken, alerjisi olan kişi, eline aldığı herşeye korkarak bakar. İçinde ne var? Zararı dokunacak ürünler katılmış olabilir mi? Nasıl yapılmış? Ve bunun gibi daha birçok sorunun ardından hiçbirşey yiyemeden, aç kalarak, mutsuz bir şekilde ordan ayrılır ki bu hem kendisini hem de ev sahibini çok üzer.
Bugün, bazı gıda alerjisi olan konuklarınıza, korkusuzca sunabileceğiniz bir tarif paylaşıyorum. Hemen şunu da eklemek isterim ki çok lezzetli bir ürün olduğundan, kimin için hazırladığımızı unutmayalım ve tadına bakma işini çok abartmayalım. Veya, malzemeyi iki-üç kat artırarak hep birlikte tadına varalım.
12 adet hurma
10 adet günkurusu kayısı
10 adet kuru kayısı
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı fındık
Hazırlanışı
-Hurmaları yıkayıp süzelim ve çekirdeklerinden ayıralım
-Kayısıları yıkayıp süzelim
-Üzümleri yıkayıp süzelim
-Önce fındıkları rondoya atıp bir iki defa çekelim
-Bütün malzemeyi rondo içinde fındıklarla birleştirelim ve çekelim.
-Elde ettiğimiz hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alarak hindistan cevizine bulayalım.
Afiyet olsun.
Değerli lezzet ustası yine güzel bir tarif vermişsiniz teşekkürler.
YanıtlaSilSize bir soru sormak istiyorum.
Romdodan kuru meyveler çekilirken bıçağa yapışmaz mı bunun püf noktası nedir acaba.
Önce fındığı çekip kuru meyveleri bunun üzerine ekleyip birlikte çekin. Yapışmayacaktır. Macun kıvamında ele hafifce yapışan bir hamur kıvamında olacaktır. Şekillendirirken zaten hindistan cevizinden yardım alıyoruz. Tarifi tam olarak uygularsanız memnun kalırsınız. İlginize teşekkürler.
YanıtlaSilSoruma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilSoru sorduğunuz için ben teşekkür ederim. Sevgiler...
YanıtlaSil