Tuzlu kurabiye tariflerinde genellikle tereyağı veya margarin vardır. Margarini hiç sevmem ve kullanmam ama tereyağını bazı yemeklerde severek kullanırım. Yine de Tuzlu kurabiyede başka alternatifler de olmalı diyen ve mutfağında sadece zeytinyağı kullanan arkadaşlarım için ideal tuzlu kurabiye tarifi burada. Hem de pastahanelerdeki lezzeti aratmayacak kıvamda ve lezzette. Denemenizi öneririm.
Malzemeler
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
3 Çorba kaşığı sirke
1 Çorba kaşığı mısırunu
3 Çorba kaşığı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
2,5-3 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tuz
Üzerine
Susam
Çörekotu
Hazırlanışı
-Yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım
-Yumurta beyazını güzelce çırpıp sirke ve zeytinyağı ile karıştıralım
-Tuzu ekleyelim ve karıştıralım
-Bir bardak unu mısırunu, nişastayı kabartma tozu ile birlikte karışıma ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım
-Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar geriye kalan unu da ekleyelim
-Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yassı şekiller verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye dizelim
-Üzerlerine yumurta sarısını sürerek susam ve çörekotu serpelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Guzel bır tarıf elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSil