-1 Su bardağı kırmızı mercimek
-1 Soğan (irice)
-1 Çorba kaşığı pirinç
-1 Çorba kaşığı ince bulgur
-1 Çorba kaşığı salça
-1 kahve fincanı zeytinyağı
-1 Çorba kaşığı Tereyağı
-1/2 Çorba kaşığı nane
-1 Çay kaşığı pulbiber
-Tuz
-Karabiber
-Su
Hazırlanışı
-Tereyağının yarısını, zeytinyağının yarısı ile birlikte bir tencereye alıp ısıtalım
-Yemeklik doğradığımız soğanı yağa ekleyip rengi dönene kadar kızartalım
-Kırmızı mercimek ve pirinci yıkayarak bulgur ile birlikte bir tencereye aktaralım bir iki dakika yağda çevirelim
-Üzerine yaklaşık 1 lt su ekleyerek pişene kadar haşlayalım
-Pişince rondodan geçirelim. (bu işlem isteğe bağlıdır)
-Ayrı bir tavada kalan yağları birleştirip salça tuz ve karabiberi ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
-Salçanın üzerine biraz sıcak su ekleyerek iyice açılmasını sağlayalım ve çorbaya ekleyip bir iki dakika kaynatalım.
-Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.