19 Aralık 2020 Cumartesi

Hızlı Ekmek

Tanıyanlar bilir. Yıllardır kendi ekmeğimi kendim yaparım. Ekşi Maya ile yaptığım, misler gibi kokan ekmeklerimin lezzeti konusunda hiiiç de mütevazı olamayacağım. Ama bazı blog takipçisi arkadaşlarım uzun süre beklemeksizin sonuca varmak istediklerinden değişik ekmek tarifleri sorup duruyor. Bu nedenle aceleci dostlarım için lezzetli bir ekmek önerisi paylaşıyorum bu gün. Afiyetler olsun.

Malzemeler

-1 Su bardağı yoğurt
-1/2 Su bardağı su
-1 Paket karbonat (5gr)
-1 Yumurta akı (Sarısı üzerine)
-3,5 - 4 Su bardağı un (kontrollü eklenecek)
-1 Tatlı kaşığı tuz 
Susam (üzerine)

Hazırlanışı
-Fırını ısınması için açalım ve içine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyalım. (Bütün ekmek çeşitlerinde pişirme aşamasında fırına su konması, buhar dengesini sağlayarak, ekmeğin güzel pişmesini sağlar.)
-Önce yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıp beyazını çırpalım
-Yumurta beyazına oda ısısındaki suyu, tuzu, ekleyelim
-Yoğurdu, karbonat ile karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyelim
-Azar azar unu ekleyip hamurumuzu oluşturalım. 
-Ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvamda olmalı.
-Uygun büyüklükteki fırın kabını yağlayıp unlayarak hamurumuzu aktaralım
-Üzerine yumurta sarısını sürelim
-Susam ile süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim

4 yorum:

  1. Susamli ekmeklere bayilirim. Daha once yogurt ilaveli hic yapmamistim. Ilk defa deneyecegim. Simdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu tarifi merak ettim doğrusu. Bu kadar güzel görünmesinin bir hilesi var mı?

    YanıtlaSil
  3. Tarifi tam olarak uygularsanız sizin ekmeğiniz de bu kadar güzel görünecektir. Hile yok. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.