14 Aralık 2020 Pazartesi

Kereviz Turşusu (KIBRIS)

Bir başkadır kereviz tüketimi bizde. Hemen her evde kış aylarının vazgeçilmezidir. Salatalarda, patates ve kuru fasulye ile yapılan yahnilerde, sebze çorbalarında kullanılır. Hele bir de turşusu yapılır ki yanına konduğu yemeği bırakır onu yersiniz. Yani ben çoğunlukla öyle yapıyorum.😄

MALZEMELER
-Bir bağ kereviz
-Sirke
-Kaya Tuzu (700-750 gramlık cam kavanozlar için 1 tatlı kaşığı)

Hazırlanışı
-Kerevizi güzelce yıkayıp suyunu  süzelim.
-Kereviz saplarını yapraklı kısımlarından ayıralım.
-Sapları 1-1.5cm kalınlıkta parçalara bölelim.
-Doğradığımız kereviz saplarını cam bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sirkeyi kaba boşaltalım
-En üste  kaya tuzunu serpip kavanozun kapağını kapatalım. (700-750 gr kavanoz için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olur)
-Kereviz turşusu 5-6 günde  hazır olacaktır. Kavanozdan çıkarıp  üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kebapların, kızartmaların, her türlü yemeğin  yanında, sandüviçlerimizin içinde kullanalım. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Kereviz turşusunu ben beyaz sirke ile yapıyorum kapağı kapatmadan üzerine bir çorba kaşığı zeytin yağı dökerseniz kavanozun hava almasını önleyecek ve turşumuz çok daha güzel olacaktır ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim SENEM MANIGA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğinize ve katkılarınıza çok teşekkür ederim.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.