5 Aralık 2020 Cumartesi

Elmalı Kek


Kış mevsimi ile birlikte elmalar daha bir güzel daha bir kokulu. Bu elmalarla neler yapılır neler. İşte size çok sevdiğim, pratik olduğu kadar da hafif, misler gibi bir elmalı kek tarifi.  

Malzemeler
4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2,5-3 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
1 Çorba kaşığı bahar (tarçın)

Üzeri için
3 Elma (elmaların büyüklüğüne göre  iki de olabilir)
1 Tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
-Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısınması için açalım 
-Elmalarımızı ayıklayıp bir cm kalınlığında dilimleyelim.
-Fırın kabımızı tereyağı ile yağlayıp her yanına gelecek şekilde un serpelim ve buzdolabına kaldıralım.
-Yumurtaları şeker ile birlikte köpük haline gelinceye kadar çırpalım.
-Sütü, sıvı yağı yumurtalı karışıma ekleyerek çırpalım.
-Bir su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte, eleyerek, karışıma katalım
-Vanilya ve tarçını ekleyip geriye kalan unu ekleyerek karıştıralım. Yoğun  bir kek kıvamında olmalı.
-Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız fırın kabına aktaralım.
-Elmaları gönlümüzce karışımın üzerine dizelim.
-1 Tatlı kaşığı şekeri 1/2 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırarak kekin üzerine serpelim
-180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 
-Ilık servis edelim. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Mis gibi tarçın elma okusunu almış gibiyim. Sıcak servis edilirse daha hoş olduğuna eminim. Hem doyurucu hem leziz ellerinize sağlık.
    Kokusu mis gibi gelmişken sıcak bir çay gider şimdi ...

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çayla ve sevdiklerinizle paylaşınca tadına doyum olmaz. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.