6 Ağustos 2020 Perşembe

Hindistan Cevizli Islak Kurabiye


Hafif ve misler gibi kokan bir tatlı tarifi paylaşıyorum bu gün. Buyurun

Malzemeler
1 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik Hindistan Cevizi
1 Su bardağından 1 parmak eksik Simit/irmik
1 Su bardağından 1 barmak eksik Yoğurt
1 Su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 paket Vanilya
1 çay kaşığı Kabartma tozu
Aldığı kadar un (Yumuşak, ele yapışmayan kıvamda bir hamur olmalı)

Şerbeti için
2.5 su  bardağı şeker
3 Su bardağı su

Hazırlanışı
-Şurubunu hazırlayıp soğuması için bir köşeye alalım. Bunun için su ve şekeri karıştırıp 2-3 dk kaynattıktan sonra bir çay kaşığı limon suyu ekleyip bir taşım kaynatmak yeterli olacaktır.
-Hamuru için yumurtayı çırparak yoğurt ve yağ ile karıştıralım
-Hindistan cevizi, irmik ve vanilyayı ekleyip karıştıralım
-Kabartma tozu ve unu eleyerek hamura ekleyelim.
-İstenen kıvama ulaştığımızda hamuru 5dk kadar dinlendirelim ve uygun büyüklükte parçalar kopararak şekillendirelim.
-Şekillendirdiğimiz parçaları irmiğe bulayarak yağladığımız fırın kabına dizelim
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
-Fırından çıkarıp soğuk şerbeti sıcak kurabiyelerin üzerinde gezdirelim.
-Soğuk servis edelim. Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. Çok gűzel bir tarif.Denedim ve çok beyendim.evdekiler de sevdi.herkese tavsiye ederim.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim. Tarifiniz her evde olan malzemelerden en yakın zamanda deneyip tadına bakmak istiyorum. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça pratik ve lezzetlidir. Tavsiye ederim. Sevgi ile kalın.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.