Ağızda dağılan tadına doyamayacağınız bu minik kurabiyeler favoriniz olacak.
Malzemeler
250 gr tereyağı
2 Çorba kaşığı susam yağı (yoksa herhangi bir sıvıyağ da olur)
2 Çorba kaşığı Üzüm sirkesi
1 Kabartma tozu
1/2 Çorba kaşığı fesleğen
2 Çorba kaşığı susam
1/2 Hellim rendesi(1 su bardağı)
1 Su bardağı beyaz un
Tam buğday unu
Tuz
Hazırlanışı
Oda ısısındaki tereyağını, sıvı yağ ve sirke ile karıştırarak tuz ekleyelim. (Hellim çok tuzluysa eklenmeyebilir).
Beyaz un ve kabartma tozunu sıvı karışıma ekleyerek karıştıralım.
Susam, fesleğen ve hellimi ekleyerek karıştıralım.
Ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar un ekleyip youğralım.
Cevizden biraz küçük parçalar halinde şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Çok güzel bir tarif ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilÇayın kahvenin yanına çok güzel oluyor. Denemenizi öneririm. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilçok güzel bir tarif eline sağlık en klsa zamanda deneycem
YanıtlaSilçok güzel bir tarif eline sağlık en klsa zamanda deneycem
YanıtlaSil