Bu gün masum bir tatlı tarifi paylaşıyorum. Glütensiz beslenmeyi seçenler ve "Kilo vermem gerek ama ağzımız da tatlansın" diyenler için. Afiyetler olsun.
Malzemeler
200 gr pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı yıkanarak minik doğranmış kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı (yoksa kokusuz herhangi bir yağ da kullanılabilir)
1/2 su bardağı irice doğranmış ceviz
Bulamak için hindistan cevizi
Hazırlanışı
-Pirinci yıkayıp iyice yumuşayana kadar kaynatalım
-Pirinç pişince hindistan cevizi ve hindistan cevizi yağını katıp karıştırıp ocaktan alalım
-Soğumadan geri kalan bütün malzemeyi pirinç ile birlikte karıştıralım
-Dokunabileceğimiz kadar soğuyunca şekillendirip hindistan cevizine bulayalım
-Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Harika bir tarif hemen denemeliyim 😊
YanıtlaSil