13 Ağustos 2020 Perşembe

Glütensiz ve Şekersiz Pirinç Topları


Bu gün masum bir tatlı tarifi paylaşıyorum. Glütensiz beslenmeyi seçenler ve "Kilo vermem gerek ama ağzımız da tatlansın" diyenler  için. Afiyetler olsun.

Malzemeler
200 gr pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı yıkanarak minik doğranmış kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı (yoksa kokusuz herhangi bir yağ da kullanılabilir)
1/2 su bardağı irice doğranmış ceviz

Bulamak için hindistan cevizi

Hazırlanışı
-Pirinci yıkayıp iyice yumuşayana kadar kaynatalım
-Pirinç  pişince hindistan cevizi ve hindistan cevizi yağını katıp karıştırıp ocaktan alalım 
-Soğumadan geri kalan bütün malzemeyi pirinç ile birlikte karıştıralım
-Dokunabileceğimiz kadar soğuyunca şekillendirip hindistan cevizine bulayalım
-Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.








1 yorum:

Katkınız için teşekkür ederim.