Bu tarifi şekersiz de uygulayabilirsiniz. Her iki şekilde de lezzetli olacaktır.
Malzemeler-3 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-1/2 Su bardağı Yoğurt
-1/2 Su bardağı Portakal Suyu
-1 Portakalın kabuğunun rendesi
-1 Çay kaşığı tarçın
-1/2 Su bardağı Zeytin Yağı
-1 Su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
-1 Çorba kaşığı Hindistan Cevizi
-1 Kabartma Tozu
-Aldığı kadar un
Hazırlanışı
-Yumurtaları şeker ile birlikte çırpalım
-Yoğurt, Portakal suyu ve Zeytinyağını yumurtalara ekleyip çırpalım
-Portakal kabuğu rendesi, Hindistan cevizi tarçını ekleyerek karıştıralım
-Unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte eleyerek karışıma katalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
-İstediğiniz gibi şekiller verip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
-1/2 Su bardağı Yoğurt
-1/2 Su bardağı Portakal Suyu
-1 Portakalın kabuğunun rendesi
-1 Çay kaşığı tarçın
-1/2 Su bardağı Zeytin Yağı
-1 Su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
-1 Çorba kaşığı Hindistan Cevizi
-1 Kabartma Tozu
-Aldığı kadar un
Hazırlanışı
-Yumurtaları şeker ile birlikte çırpalım
-Yoğurt, Portakal suyu ve Zeytinyağını yumurtalara ekleyip çırpalım
-Portakal kabuğu rendesi, Hindistan cevizi tarçını ekleyerek karıştıralım
-Unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte eleyerek karışıma katalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
-İstediğiniz gibi şekiller verip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tarifinizi sevdim daha önce hiç denememiştim, en kısa zamanda deneyeceğim. Çok güzel ve pratik tariflerinizle mutfağımızı şenlendiriyorsunuz iyi ki varsınız. Sağlıkla kalın
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Katkı ve desteğiniz beni çok mutlu ediyor. Sağlıkla sevgi ile kalın.
YanıtlaSil