23 Mayıs 2020 Cumartesi

Bayram Pastası


İstediğiniz gibi süsleyebileceğiniz yumuşacık bir lezzet tarifim var bu gün. Bayramda içinizi ferahlatıp damaklarınızı şenlendirmesi ümidi ile sizlerle paylaşıyorum. Bayramınız kutlu olsun.

Pandispanya için Malzemeler
-3 Yumurta 
-1 Su bardağından bir parmak eksik şeker
-1.5 Su  bardağı un
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya

Krema için Malzemeler
-100 gr Tereyağı
-1 Yumurta
-1/2 Su bardağı şeker
-2 Çorba kaşığı un
-3 Su bardağı süt
-1 Vanilya

Islatmak için 
-1 Su bardağı oda ısısında süt

Süslemek için
-1 Kremşanti
-1 Su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı
-Fırını 180 dereceye getirip ısınmasını sağlayalım
-Yumurtaları şeker ile birlikte köpük haline gelinceye kadar çırpalım
-Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katıp karıştıralım.
-Tereyağı ile yağlayıp unladığımız fırın kabına karışımı dökelim 
-Altı üstü kızarana kadar pişirelim
-Pandispanya pişince fırından alıp soğuması için bir köşeye alalım
-Pastamız soğuyunca ortasından enlemesine kesip Bir su bardağı süt ile her iki parçayı ıslatalım.
-Arasına koyacağımız kremayı hazırlamak için yumurta, süt ve şekeri bir araya getirerek çırpalım.
-Unu ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim
-Muhallebi kıvamına gelen kremamızı ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyerek çırpalım
-Kremayı yarısını pandispanyanın arasına yarısını da en üste gelecek şekilde paylaştıralım
-Krema tamamen soğuyunca kremşanti ile soğuk sütü çırpalım. Yoğunlaşınca pastanın üzerini sıvayıp dilediğimiz meyvelerle süsleyelim. Ben bu pastayı süslerken çilek kullandım ama muz da çok yakışır.  Afiyet olsun.










2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor elinize sağlık. Gönüllere tamamen bayram havası esintisi de.

    YanıtlaSil
  2. Göründüğü kadar lezzetlidir de. Sağlıkla afiyetle kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.