İstediğiniz gibi süsleyebileceğiniz yumuşacık bir lezzet tarifim var bu gün. Bayramda içinizi ferahlatıp damaklarınızı şenlendirmesi ümidi ile sizlerle paylaşıyorum. Bayramınız kutlu olsun.
Pandispanya için Malzemeler
-3 Yumurta
-1 Su bardağından bir parmak eksik şeker
-1.5 Su bardağı un
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya
Krema için Malzemeler
-100 gr Tereyağı
-1 Yumurta
-1/2 Su bardağı şeker
-2 Çorba kaşığı un
-3 Su bardağı süt
-1 Vanilya
Islatmak için
-1 Su bardağı oda ısısında süt
Süslemek için
-1 Kremşanti
-1 Su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
-Fırını 180 dereceye getirip ısınmasını sağlayalım
-Yumurtaları şeker ile birlikte köpük haline gelinceye kadar çırpalım
-Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katıp karıştıralım.
-Tereyağı ile yağlayıp unladığımız fırın kabına karışımı dökelim
-Altı üstü kızarana kadar pişirelim
-Pandispanya pişince fırından alıp soğuması için bir köşeye alalım
-Pastamız soğuyunca ortasından enlemesine kesip Bir su bardağı süt ile her iki parçayı ıslatalım.
-Arasına koyacağımız kremayı hazırlamak için yumurta, süt ve şekeri bir araya getirerek çırpalım.
-Unu ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim
-Muhallebi kıvamına gelen kremamızı ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyerek çırpalım
-Kremayı yarısını pandispanyanın arasına yarısını da en üste gelecek şekilde paylaştıralım
-Krema tamamen soğuyunca kremşanti ile soğuk sütü çırpalım. Yoğunlaşınca pastanın üzerini sıvayıp dilediğimiz meyvelerle süsleyelim. Ben bu pastayı süslerken çilek kullandım ama muz da çok yakışır. Afiyet olsun.
Çok güzel görünüyor elinize sağlık. Gönüllere tamamen bayram havası esintisi de.
YanıtlaSilGöründüğü kadar lezzetlidir de. Sağlıkla afiyetle kalın.
YanıtlaSil