30 Mayıs 2020 Cumartesi

Fıstık Ezmesi


Malzemesi sadece 600 GR Yer Fıstığı olan bir tarif ama lezzeti ölçüsüz. Üstelik kavanozlama aşamasına kadar harcayacağınız süre bir  saatten de az.

Hazırlanışı 
-Fıstıkları 200 derece turbo fırında kızartalım. 
-Kızaran fıstıkları bir bez üzerine çıkarıp, bezi ikiye katlayıp ovuşturarak, kabuklarını ayıklayalım.
-Kabukları ayıklarken soğumuş olan fıstıkları 2-3 dk daha fırına alıp tekrardan kaynar hale getirelim
-Fıstıkları fırından alıp soğumalarına fırsat vermeden robottan çekelim
-Fıstıklar krema kıvamına gelene kadar 8-10 dk süre ile robottan çekelim
-Fıstık ezmemizi (Yaklaşık 500 GR olacaktır) cam kavanoza aktarıp buzdolabında muhafaza edelim. 


Not: Fıstık ezmenize bal eklemek isterseniz ezme ılık bir ısıya gelene kadar beklemenizi öneririm. Bal  ısıya çok maruz kalmamalı çünkü ısındıkça içindeki vitaminleri kaybedebilir. 


4 yorum:

  1. Mükemmel bir tarif kolay ve besleyici. En kısa zamanda deneyeceğim. Değerli tarifleriniz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için ben teşekkür edeerim. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  3. bal ile denedim gerçekten harika çok teşekkürler ederim bu tarifi verdiğiniz için

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.