11 Nisan 2020 Cumartesi

Salçalı Kurabiye

Fırından çıkması ile bitmesi bir oldu. Çay ile harika gidiyor. Nolur deneyin arkadaşlar çok güzel bir tarif. Bitiş hızına siz de benim gibi şaşırıp kalacaksınız.

Malzemeler
-4 Yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında olacak)
-1 Yumurta Sarısı (ziyan olur düşüncesi ile beyazını da katayım demeyin kıvamı etkiler)
-100 gr Hellim rendesi (yoksa kaşar da olur)
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-2 Çorba kaşığı sirke
-1 Çorba kaşığı çörek otu
-1 Çay kaşığı karabiber
-1 Çay kaşığı pulbiber
-1 Çay kaşığı kimyon
-Aldığı kadar tambuğday unu (yaklaşık 2 su bardağından biraz fazla)
-Tuz (benim salçam tuzlu olduğundan ben kullanmadım)

Hazırlanışı
-Bütün malzemeyi genişçe bir kap içerisinde ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştıralım
-İstediğimiz gibi şekillendirelim
-Yağlı kağıt serili bir fırın kabına dizelim.
-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim. Fırına göre farklılıklar olabilir hafifce kızarması yeterlidir.





6 yorum:

  1. Efsane birseye benziyor. Mutlaka deneyecegim. Ve çok buyuk ihtimalle size omurboyu dua edecegim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam bir efsane gerçekten. Biliyor musunuz? Bu tarifi geliştirip de böyla başarılı bir sonuç elde etmek kendime güvenimi artırdı. O kadar yani. Denerseniz çok seveceğinize ve o güzelim tarif defterinizde bir sayfa ayıracağınıza çok inanıyorum. Sağlıkla kalın.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle. Bu tarifi bir kez denerseniz sık sık yapmak isteyeceğinizi garanti ederim. Teşekkürler.

      Sil
  3. Tarifi görür görmez yaptım. Sonuç anlattığınız kadar başarılı. Yeni tariflerinizi dörtgözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Öyle mi? Çok sevindim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.