
Gayganayı sade olarak tüketebilir veya harika bir tatlı olarak sofralarımıza getirilebilirsiniz. Burada bal, pekmez kullanabilir veya bazı dostlar gibi şeker serperek tüketebilirsiniz.
Bu gün benim için çok değerli olan bu tarifin Pekmezli versiyonunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kıymet verir de denerseniz beğeneceğinize inanıyorum. Afiyet olsun.
-3 Yumurta
-1 Kahve fincanı süt
-Bir çimdik tuz
-3-4 Tepeleme çorba kaşığı kekun
Pekmezle Tatlandırmak için
-Yarım su bardağı Harnup Pekmezi
-1 Su bardağı Su
Kızartmak için
-2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Yumurtaları güzelce çırpalım
-Tuz ve sütü yumurtalara ekleyip tekrar çırpalım
-Elediğimiz unu çırparak azar azar ekleyelim. (Kek hamuru kıvamına gelmelidir.)
-Küçük bir tavaya zeytinyağı koyarak biraz ısıtalım
-Hamurumuzu tavaya aktarıp iki yüzünü de kızartalım
-Bu arada pekmeze 1 su bardağı su katıp karıştıralım
-İki tarafı da kızaran Gayganamızı mümkünse tavadan çıkarmadan birkaç parçaya bölelim. Çıkararak bölmüşsek tekrar tavaya alalım. Bu işlem şerbeti içine çekmesini kolaylaştıracaktır.
-Pekmez ve su karışımını ekleyerek bir iki dakika kısık ateşte sıvıyı çekene kadar pişirelim.
-Sıcak veya ılık servis edelim. Afiyet olsun.
Çok değişik bir tatlı gibi gelsede annelerimizin önceden gaz üstünde kek yaptıklarını ben de hatırlıyorum. Macunun kokusu ne hoş vururdu. Beni de bu tarifle çocukluğuma götürmüş oldunuz.
YanıtlaSilTarif güzel eminim tatdı da güzeldir.Çok teşekkürler lezzet ustası👏👏👏
İlginizden ve desteğinizden dolayı asıl ben teşekkür ederim. Sevgilerimle.
YanıtlaSilÇocukluğumuzun en güzel tatlısı özellikle kış aylarında annem her fırsatta gayganayı hem harup bedmezli bazen de şekere bandırıp afiyet ile yerdik benim de evde gayganayi sevmeyen yoktur sık sık tüketiyoruz ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim Senem Maniga
YanıtlaSilNe güzel. Aynı hisleri paylaştığım dostların olması çok sevindirici. Bloğuma gösterdiğiniz ilgi ve katkılar için çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSil