16 Nisan 2020 Perşembe

Hellim Kebap (KIBRIS)

Güzel memleketimin mangal meraklısı güzel insanları iyi bilir Hellimsiz mangal, Hellimsiz Kebap bizde tanımsızdır. Mangal yanacak da Hellim olmayacak mı? O da ne demek? 

Hayatım boyunca her mangal yakışımızda,  pide arasında hellim yemek, beni, kebabın baş elemanı kuzu şişten daha fazla heyecanlandırmıştır. Sıcacık mis gibi bir dilim hellimi pide arasına yerleştirip yedikten sonra deymeyin keyfime. 

Mangal hazırlanınca hellimi 1.5-2 CM kalınlığında dilimleyip tele dizersin. Tabi pideleri de unutmayacaksın onlar da ısıtılmalıdır. Birkaç dakika içinde dünyanın en güzel yiyeceklerinden birisini tatmanın mutluluğu gözleri  parlatacak. Ama bunun tarifi olmaz ki yemen gerek. 

Not:
Burda bahsi geçen, Kıbrısım'ın "gerçek Hellim'i"dir. Ateşi görür görmez kızarmadan erimeye başlayan, sabun gibi tatsız,  beceriksizce üretilen, fabrikasyon, adını koyamadığım "Hellime hakaret" ürünler değildir. Bir de Hellim'in adını söyleme becerisi dahi olmayanların ürettikleri var ki onlar hiç değildir. 

4 yorum:

  1. Mangal hellimsiz olmaz biz kıbrıslıların ilk yapacağı iş hellimcikleri şişlere dizip kebabdan önce pide arasında yemektir.

    YanıtlaSil
  2. Mangalı yakasımız geldi bu paylaşımınızdan sonra.
    Değerli lezzet ustası hellim konusundaki hassasiyetinizi de paylaşımınız çok isabetli olmuş bundan dolayı da size teşekkür ederim.
    Yansın mangallar o zaman pişşin etten önce hellimler.
    Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Değer verip de yorum gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.