İş yerinde. Akşam üzeri. Yoğun bir çalışma temposu...
Öğlen yemeğinin üzerinden hayli geçmiş akşam yemeğine ise uzun saatler var. Açlık mide kapılarını çalmaya başlamış. Ne kadar uğraşırsan uğraş kendini işine veremiyorsun. Miden isyan ediyor: "Açım da açııım..."
...
Uzun süre bozulmadan kalabilen ve oldukça da lezzetli, kıyır kıyır kurabiyeler ile 'aç midelerin isyanı' bastırılabilir mi?
Malzemeler
-200 Gr tereyağı-1 Çay bardağı zeytinyağı
-1 Yumurta beyazı (sarısı üzerine)
-2 Yemek kaşığı yoğurt
-1/2 Çay bardağı sirke
-1 çay kaşığı mahlep
-1 Çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı tarçın
-1 Çay kaşığı pul biber
-1 Çay kaşığı karabiber
-1 Adet kabartma tozu
-Un
-1 Adet kabartma tozu
-Un
Üzeri için
-1 Yumurta sarısı
-Susam
-Garaçoçço (Çörek otu)
Hazırlanışı
-Oda ısısına gelmiş olan tereyağını Yumurta beyazı ve zeytinyağı ile birlikte çırpalım.
-Yoğurdu da ekleyelim ve tekrar çırpalım.
-Eleyerek bir miktar un ve kabartma tozunu ekleyelim hemen ardınan bütün baharatları katarak güzelce yoğuralım.
-Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edelim.
-Hamurumuz hazır olunca istediğimiz şekillerde kurabiyeler hazırlayalım.
-Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve garaçoçço serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Bir baharatsever olarak kimyon ve tarcinin varligi bile yeter bu tarifi denemeye. Çok teşekkürler Mutfak Iscisi
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Ben baharatların doğru kullanılması halinde çok faydalı ve tedavi edici özellikleri de olduğuna inanıyorum. Sağlıkla kalın...
YanıtlaSil