
Malzemeler
1 Su bardağı Pirinç
2 Su bardağı su
7.5 Su bardağı Süt
3/4 Su bardağı Şeker
1 Çorba kaşığı nişasta veya pirinç unu
1 Vanilya
Hazırlanışı
-Pirinçleri yıkayıp 2 bardak suda haşlayalım.
-Pirinçler suyu çekince 7 bardak sütü ekleyip, kısık ateşte, ara ara karıştırarak kaynatalım.
-Pirinçler iyice pişince şekeri katıp karıştıralım.
-Ayrı bir kapta yarım bardak süt vanilya ve nişastayı karıştırıp kaynamakta olan süte ekleyelim.
-2 dakika kadar kaynatıp ateşten alalım.
-Sütlacımızı bir kepçe yardımı ile kaplara paylaştıralım.
-Üzerine tarçın serperek servis edelim.
Fırın Sütlaç için
-Sütlacımızı ısıya dayanıklı kaplara paylaştıralım ve bir fırın tepsisine dizelim.
-Sütlaç kaplarımızın yarısına kadar gelecek miktardaki suyu tepsiye koyalım
-Bu şekilde tepsiyi fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Veya
Fırın Sütlaç(2)
Veya
Fırın Sütlaç(2)
Şütlacımız pişip de nişasta ekleme aşamasına geldiğinde:
-2 yumurta sarısını güzelce çırparak, 1 çorba kaşığı nişasta, vanilya ve yarım bardak süt ile karıştıralım.
-Sütlaçtan az az bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Böylece her iki kap arasındaki ısının dengelenmesini sağlayalım.
-Yumurtalı karışımı sütlaca katıp karıştıralım ve bir taşım kaynatıp ısıya dayanıklı kaplara paylaştıralım.
-Sütlaç kaplarını, bir fırın tepsisine dizelim.
-Kapların yarısına gelecek kadar suyu fırın tepsisine dolduralım.
-Üzerleri kızarana kadar fırında pişirelim.
-2 yumurta sarısını güzelce çırparak, 1 çorba kaşığı nişasta, vanilya ve yarım bardak süt ile karıştıralım.
-Sütlaçtan az az bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Böylece her iki kap arasındaki ısının dengelenmesini sağlayalım.
-Yumurtalı karışımı sütlaca katıp karıştıralım ve bir taşım kaynatıp ısıya dayanıklı kaplara paylaştıralım.
-Sütlaç kaplarını, bir fırın tepsisine dizelim.
-Kapların yarısına gelecek kadar suyu fırın tepsisine dolduralım.
-Üzerleri kızarana kadar fırında pişirelim.
Kış aylarında fırından çıkmış sıcak bir kap sütlaç içimizi ısıtmaya ağzımızı tatlandırmaya yeter de artar sanırım.kış demişken yazı da unutmamak gerekir buzdolabından tatlı bir kaçamak da pek serinletici olur.
YanıtlaSilÇok tatlı bir tarif vermişsiniz teşekkürler...
Ne güzel anlatıyorsunuz. Gerçekten de sütlaç gibi sütlü ve hafif tatlıların zamanı mevsimi yok. Güzel yorumunuza teşekkür ederim. Sağlıkla kalın...
SilSevgili mutfak iscisi, belki de yemedigim tek tatlidir sutlac fakat sizin tariflerinize bayildigim icin sormak istedim: icinde pirinc varken ve pirinc de nisastanin kendiyken niye nisasta ilavesi yapiliyor? Yani biraz sogumaya birakilsa ve kivamlansa hic degilse fazla karbohidrat alimindan kacinilir diye düşünüyorum. Sevgiler
YanıtlaSilNişastasız da yapılabilir. Neden olmasın. Sevgiler...
Sil