Mayaya karşı hassasiyeti veya alerjisi olanlar bu tarifi kaçırmasın. Denemekte yarar var. Biz çok beğendik. Bakalım siz nasıl bulacaksınız.
Malzemeler
-1 Yumurta
-1 Su bardağı Süt
-1/2 Su bardağı su
-2 Çorba kaşığı zeytinyağı
-1 Kabartma tozu
-Tuz
-Un
Üzeri için
-Garaçoçço (çörekotu) veya Susam
Hazırlanışı
-Yumurta sarısı ve beyazını ayıralım. Beyazının tümü sarısının da yarısı süt ile birlikte çırpalım.
-Su yağ ve tuz ekleyip tekrar çırpalım.
-Elde ettiğimiz sıvı karışımına azar azar un ekleyelim
-Un ile birlikte kabartma tozunu da katalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
-Hamurumuzu yağlı kağıt serili bir fırın kabına boşaltıp üzerine çizikler atalım
-Ayırmış olduğumuz yumurta sarısını üzerine sürelim.
-Garaçoçço veya susam serperek süsleyelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Ekmekten ziyade, ekmek seklinde poaca ya da acma gibi geldi bana. Ana eminim ki siz deneyip begendiginize gore cok guzeldir. Zira tariflerinize bayiliyorum. Elinize saglik mutfak iscisi.
YanıtlaSilTariflerin tümünü bizzat deneyerek resimleyip yayınlıyorum. Bu tarif alışılmış ekmekten oldukça farklı bir deneme. Mayaya karşı hassasiyeti olan bir yakınım için yaptığım ekmek tarifinin birilerine daha şifa olabileceği ümidi ile ilginize teşekkürler...
YanıtlaSilBu tarif benim sağlığım, alerjik durumlarım dikkate alınarak ince bir düşünce ve oldukça araştırmalar sonucu elde edilmiş bir ekmek çok lezzetli ve mide dostu bir ekmek yengem benim için formüller üreterek herkes ile paylaşmak istediği bir taş. Teşekkürler yengocuğum. Seni çok seviyorum. Midem şimdi daha rahat ben daha mutluyum.(Emel)
YanıtlaSilAfiyet olsun. Sağlık sıhhat olsun. Sevgiler...
YanıtlaSil