
Hamur için Malzemeler
-200gr Tereyağı (oda ısısında)
-1 Çay bardağı yoğurt
-1 Yumurta
-1 Kahve fincanı Zeytin yağı
-1 Kahve fincanı sirke
-1/2 Kahve fincanı şeker
-1 Tatlı kaşığı tuz
-1 Kabartma tozu
-5.5 su bardağı un(Yaklaşık)
İç malzeme
-Hellim rendesi
-1/4 demet taze nane
-1/2 çorba kaşığı kuru nane
Üzerine
Çörek otu
Hazırlanışı
-Bütün malzeme oda ısısında ve fırın da önceden 190 dereceye ısıtılmış olmalıdır.
-Hellim, ince kıyılmış taze nane ve kuru naneyi güzelce harmanlayıp bir köşeye kaldıralım.
-Tereyağı, yoğurt, Yumurtanın beyazı (Sarısı üzeri için ayrılacak), zeytin yağı, sirke ve şekeri güzelce karıştıralım.
-Unu eleyerek bu karışıma azar azar katalım.
-Un ile birlikte tuzu ve kabartma tozunu da ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
-Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp içine hellim rendesi ve nane karışımından koyup kapatalım.
-Hazırladığımız poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Bu tarife bayıldım, özellikle de mayasız olması beni çok mutlu etti. Lezzetli tariflerinizi bekliyorum. Sevgilerimle (Emel)
YanıtlaSilMayasız tarifler mide hassasiyeti olanlar için daha sağlıklı. İlginize ve desteğinize teşekkürler...
SilTarifinizi beğendim fakat yağ oranını biraz daha azaltarak uygulasak acaba nasıl olur. Paylaşımınız için teşekkürler yeni lezzetli tariflerde buluşmak ümidiyle.(Fatma)
YanıtlaSilYağ oranını tabii ki kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Biraz daha farklı ama yine de güzel bir lezzet olacaktır. Size, Blogda daha önce yayınlamış olduğum "Mahlebli Yoğurtlu Çörek(cik)ler" tarifindeki hamuru da denemenizi öneririm. Sağlıkla kalın, teşekkürler...
Sil