
MALZEMELER
Kek için
-3 Yumurta
-1/2 Su bardağı Şeker
-1/2 Su bardağı sıvı yağ
-1 Su bardağı galeta unu
-1 Kabartma tozu
-1 Su bardağı Hindistan cevizi
-1 Su bardağı ceviz
Şerbet için
-1.5 Su bardağı şeker
-2 Su bardağı su
Muhallebisi için
-3 Su bardağı süt
-2.5 çorba kaşığı nişasta
-1/2 Su bardağı şeker
-1 vanilya
-1/2 paket kremşanti
Not: Kıbrıs Tatlısının muhallebisi için çoğunlukla kullanılan ölçü (1 lt. süt, 1 su bardağı nişasta, 1/2 su bardağı şeker, 1 vanilya ve 1 kremşanti) bana göre fazla olduğu için muhallebinin ölçüsünü kendime göre azalttım. Dileyenler tam ölçü kullanabilir.
Süslemek için
Havanda dövülmüş ceviz.
Yapılışı
-Öncelikle Şurubunu yapalım. Şeker ve suyu karıştırarak kaynatalım. 2-3 dk kaynayınca, soğuması için bir köşeye alalım.
-3 Yumurtayı şeker ile çırpalım.
-Yumurtalı karışıma sıvı yağı katıp homojen bir sıvı karışım elde edene kadar karıştıralım.
-Galeta unu, kabartma tozu Hindistan cevizini de kek malzememize ekleyerek karıştıralım.
-Havanda dövülmüş olan cevizimizi de karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra altı yağlanmış bir fırın kabına boşaltarak 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
-Pişen keki fırından çıkarıp soğumuş olan şurubunu dökelim ve soğuması için bir köşeye kaldıralım.
-Muhallebisini yapalım. Süt, nişasta ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim.
-Ocaktan almadan önce vanilyayı katıp karıştıralım.
-Ilınırken içine krem şantiyi döküp ara ara soğuyana kadar çırpalım.
-Soğuttuğumuz muhallebiyi soğumuş olan kekin üzerine yayalım.
-Birkaç saat buzdolabında bekleterek üzerini cevizlerle süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Bir Kibrisli olarak ilk kez boyle bir tatli duydum. Mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilBir Kıbrıslı olarak, benim de sonradan öğrendiğim çok güzel ve bir o kadar da hafif bir tatlı. Denemenizi öneririm.
YanıtlaSil