26 Mayıs 2018 Cumartesi

Limonata (Kıbrıs)



Bu gün hepimizin çok iyi bildiği Kıbrıs usulü, geleneksel limonata tarifini paylaşıyorum.
Bu tarif limon suyu ile yapılabildiği gibi aynı zamanda arzu ettiğiniz herhangi bir narenciye türü ile veya her birinden biraz karıştırılarak da yapılabilir.  Narenciyenin bol olduğu kış aylarında hazırlanıp sıcak yaz mevsiminde tüketilebilir.

Malzemeler
-Taze sıkılmış limon suyu (limonlar fazla olgunlaşmamış olmalı)
-Toz şeker

Hazırlanışı
-Limonları,  kabuklarındaki asidin de bu karışıma akmasını sağlayacak şekilde sıkarak sularını çıkarıp  süzelim.
-Süzdüğümüz limon suyunun kaç bardak olduğunu ölçelim.
-Bir bardak limon suyuna birbuçuk bardak şeker olacak şekilde toz şeker ile karıştıralım.(Mandalina portakal gibi değişik narenciye karışımlarında ölçü bire bir kullanılmalıdır)
-Şeker tamamen eriyip limon suyu ile bütünleşene kadar ara ara karıştıralım.
-Şeker ile limon suyu bütünleştikten sonra hazırdır.
-Limonatamızı steril cam şişelere aktaralım.

Sunuma hazırlanışı oldukça basittir. Bir su bardağına  5/1 oranında limonata koyup soğuk su ile karıştıralım. Bir parça buz ve bir nane yaprağı ile bardağınızı şenlendirmenizi öneririm. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Evlerimizden eksik etmediğimiz limonatayı yaz aylarında soğuk kış aylarında sıcak olarak tüketiyoruz bogaz enfeksiyonlarına karşı sıcak limonatayı tavsiye edebilirim ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorum ve destekleriniz için çok teşekkürler Senem hanım. Sıcak içilmesi gerçekten de harika bir fikir. Yapay, tadlandırıcılı ve koruyucu madde içeren bir çok içeceğin mevcut olduğu günümüzde, daha doğal, el emeği ile şekillendirilmiş, böyle lezzetlerimizi daha kullanılır hale getirebilmek gerçekten de çok güzel.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.