28 Haziran 2017 Çarşamba

Ramazan Tatlısı

İçindeki Tarçın ve Ceviz ile son derece lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Şuruplu olması tadını ağırlaştırmıyor aksine buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra ferahlatıcı bir lezzete dönüşüyor. Resmini görmüş olduğunuz tatlıyı, kızım, bayramda ikramlık olarak yaptı. Servis ederken de resmini çekti. Onun el becerisi ile çok da güzel oldu. Ellerine sağlık anneciğim. Uygun bir zamanda denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

-4 Yumurta
-1/2 Su bardağı sıvı yağ                                  
-1 Su bardağı yoğurt
-1 Su bardağı şeker
-1 Su bardağı irmik
-1 Su bardağı ceviz (veya badem)
-1.5 Su bardağı un
-1 Kabartma tozu
-2 Çorba kaşığı tarçın

Şurup için malzemeler
-3 Su bardağı şeker
-4 Su bardağı su
-1-2 damla limon suyu

Üzerine (Arzu edilirse)
-1 vanilyalı kremşanti
-1 Su bardağı soğuk süt

Yapılışı
-Önce şurubu hazırlayalım. Şeker ve suyu karıştırarak 2-3 dakika kaynatalım ve ocaktan almadan önce 1-2 damla limon suyunu katıp soğuması için bir köşeye koyalım.
-Yumurtalarımızı ve şekeri güzelce çırpalım
-Yağ ve yoğurdu da şekerli karışıma ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
-İrmik, un, havanda dövmüş olduğumuz ceviz, kabartma tozu ve tarçını  ekleyip hamur karışımını yağlanmış bir fırın tepsisine aktaralım.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
-Fırından aldığımız tatlımıza artık soğumuş olan şurubunu dökelim.
-Arzu edilirse tatlımız iyice soğuduktan sonra 1 Su bardağı süt ile hazırladığımız kremşantiyi üzerine sürelim.



2 yorum:

  1. Ellerimize sağlık çok güzel görünüyor.kızınızı da tebrik ederim becerisini sizden almış belli.
    en yakın zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlarınıza teşekkürler Melek hanım.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.