6 Haziran 2017 Salı

Ekşi Maya Ekmeği



Malzemeler
-1 Su bardağı EKŞİ MAYA
-5 Su bardağı su (oda ısısında)
-1.5  Kg un
-2 Tatlı kaşığı kimyon (isteğe Bağlı)
-2 Tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
-2 Tatlı kaşığı tuz
-Çörekotu ve Susam

Yapılışı
-Maya oda ısısındaki su içerisinde çözülür.
-Mayalı suya yavaş yavaş un katılır ve yoğrulur.
-Arzuya göre tarçın kimyon tuz eklenerek özleşene kadar yoğrulur
-Hamurumuz tam olarak özleşince üzeri tülbent ile örtülerek 6 saat mayalndırılır.
-Mayalanan hamurdan istenilen büyüklüklerde hamur kesilerek yağlı kağıt serili, fırın kaplarına paylaştırılır.
-Paylaştırılan hamurların üzeri hafifçe su ile nemlendirilerek susam ve çörekotu ile süslenir
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…

Not
Bu ölçüden orta büyüklükte 3 adet ekmek çıkacaktır.  Fırına ekmekleri koymadan önce ısıya dayanıklı bir kap içerisinde  su koyarsanız ekmeklerin pişerken kurumasını engellemiş olursunuz.


4 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif, hemde çok sağlıklı, bizlerle paylaştığı​nız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Verdiginiz tarifi sürekli kullaniyorum sayenizde sağlıklı ekmek tüketiyoruz.Ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Çok sevindim. Afiyetler olsun, sağlık, lezzet olsun sofralarımıza...

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.