Yaz aylarında en sık pişirdiğim, kendimce birkaç ilave ve değişiklik ile oldukça güzel bir yemek ve ikramlık olarak geliştirdiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.
2 Yumurta
1/2 Hellim (rendelenmiş)
1 Baş kuru soğan (rendelenmiş)
2-3 Dal taze nane
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı karabiber
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tam buğday unu
2 Çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı pulbiber
1 Kabartma tozu
-Un, irmik ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir fırın tepsisine koyarak 180 derece fansız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Sıcak veya ılık dilimler halinde servis edelim. Afiyet olsun…
Malzemeler
3-4 Adet kabak
(rendelenmiş)2 Yumurta
1/2 Hellim (rendelenmiş)
1 Baş kuru soğan (rendelenmiş)
2-3 Dal taze nane
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı karabiber
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tam buğday unu
2 Çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı pulbiber
1 Kabartma tozu
Yapılışı
-2 Yumurtayı
güzelce çırpalım,
-Yumurtalarımıza
kabak, hellim, soğan yağ ve baharatları
katıp karıştıralım. Yeri gelmişken
belirteyim ben kabakların suyunu
süzmüyorum vitaminin ve lezzetin bu suda olduğunu düşünüyorum.-Un, irmik ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir fırın tepsisine koyarak 180 derece fansız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Sıcak veya ılık dilimler halinde servis edelim. Afiyet olsun…
Hangi tür kabak ile yapıyorsunuz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen Şafuri kabak ile yapıyorum. Hem hafif hem de çok lezzetli oluyor. Desteğinize ve ilginize çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil