7 Haziran 2017 Çarşamba

Mahlepli Yoğurtlu Çörek(cik)ler


Dikkat çok lezzetli ve bir tane yiyerek duramayacağınız bir çörek tarifidir. Fırından çıkar çıkmaz sürekli eksileceğinden  tamamını resimlemek pek  mümkün değildir.

Malzemeler
-1 Su bardağı ZEYTİNYAĞI
-2 Su bardağı YOĞURT
-3 Paket KABARTMA TOZU
-1 Çay kaşığı KİMYON
-1 Çay kaşığı MAHLEP
-Aldığı kadar TAMBUĞDAY UNU
İçine
-1 Hellim (rendelenmiş)
-1/4 demet taze nane (doğranmış)
-1 tatlı kaşığı kuru nane
 Üzerine
-1 Yumurtanın sarısı
-Çörekotu ve susam

Yapılışı
- Yoğurt güzelce çırpılıp yağ ile karıştırılır
- Tambuğday unu  ile birlikte kabartma tozu ve kimyon karışıma eklenir
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesilerek arasına hellimli harçdan konup kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörekotu ve susam ile süslenir
- 190 derecede altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun...


 

2 yorum:

  1. Tarifleriniz çok güzel. Birkaçını yaptım. Hakikaten çok güzel. Evim şenlendi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beyenmenize çok sevindim. Afiyetler olsun.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.