
Malzemeler
- 1 Kg taze börülce
- 1 Ortaboy balkabağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Haşlamak için su
- Tuz
- 1 Kave fincanı limon suyu
Yapılışı
- Börülcelerimizi yıkayıp kılçıklarından arındıralım ve uygun büyüklükte parçalara ayıralım.
- Balkabağımızı küp şeklinde doğrayalım.
- Bir tencerede kaynamakta olan su içine önce börülcelerimizi koyup 15 dk kadar haşlayalım.
- Börülcelerle birlikte pişmek üzere kabak parçacıklarını da tenceremize aktaralım. (Balkabağı, ayrıca haşlanıp sunum aşamasında börülce ile birleştirilebilir. Tercih sizin).
- Sebzelerimiz pişince suyunu süzerek limonsuyu ve tuz ile tadlandırarak üzerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun...
şahane bayılarak yiyorum
YanıtlaSilBenim de en sevdiğim yemektir. Afiyetle yiyelim.
Sil